Home Corona Blikjestelefoon vanwege corona nieuw leven ingeblazen bij verkiezingscampagne

Blikjestelefoon vanwege corona nieuw leven ingeblazen bij verkiezingscampagne

door Emile van Aelst

De meeste verkiezingscampagnes gaan momenteel online, maar het liefst willen kandidaat kamerleden natuurlijk een op een met de kiezers praten. Vanwege corona moeten we afstand houden en dan wordt het al gauw schreeuwen naar elkaar. Drie Leidse kandidaat kamerleden stonden vanmiddag met een coronaproof oplossing op de Koornbeursbrug. Echte campagnes in de stad zie je vanwege corona niet veel, het meeste gaat via tv en online. Het enige dat op straat doet denken aan verkiezingen zijn de verkiezingsborden die overal in de stad staan.

Senna Maatoug nummer 5 op de lijst van Groen Links, Thomas van Halm nummer 37 bij de SP en Marc Newsome nummer 42 van de PVDA gingen vandaag via de blikjestelefoon met de kiezers in gesprek.

Je kon merken dat veel jongeren geen idee hadden wat een blikjestelefoon is en liever gewoon een gesprek voerden. Eigenlijk is de blikjestelefoon het allereerste mobieltje, maar wel met een bereik van hooguit een meter of twintig 🙂

De iets oudere Leidenaren herkenden het wel en kunstenaar Ben Walenkamp greep direct de kans om zijn ongenoegen te uiten over de voorgenomen sluiting van de bibliotheek in de Nieuwstraat.

Peter Labrujère reed langs en had ook een behoorlijk ongezouten mening over de huidige politiek.

Het viel mij op dat voornamelijk ouderen een probleem hebben met de huidige politiek en de partijen. Ook voormalig Stadsdichter Jaap Montagne nam alle tijd om zijn mening over de politiek te geven.

Ik stond te luisteren naar een betoog van een voorbijganger dat de oudere generatie politici eens in de spiegel moest durven kijken. Op het moment dat ik dat hoor, zie ik uit mijn ooghoek iemand met een enorme spiegel uit de Burchtsteeg komen, gevolgd door voormalig Groen Links eerste kamerlid Jan Laurier 🙂

Er zullen de komende dagen zowel op tv, de werkvloer, thuis als op straat met of zonder blikjes nog wel de komende politieke discussies gevoerd worden voor we volgende week naar de stembus gaan.

Uiteraard gaan we allemaal stemmen volgende week, maakt niet uit waarop met 37 partijen moet er altijd wel iets van je keuze bij zitten.  Je kan klagen ze luisteren toch niet naar mij, maar besef er zijn talloze landen waar je niet mag stemmen en niet eens de kans krijgt om vrijuit te zeggen ze luisteren toch niet naar mij.

Ik blijf er bij wie niet stemt, mag ook de komende vier jaar niet klagen. Daar zouden ze eigenlijk een wet van moeten maken en de partij die dat voorstelt en er door krijgt, die heeft bij mij de volgende keer een extra pluspunt 🙂

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 10 maart 2021 - 8:20

In mijn kinderjaren verstond ik al nooit wat er via het blikje werd uitgewisseld, denk niet dat het beter is geworden. Hans

Reply
Sjoerd 10 maart 2021 - 9:22

Als de boodschap maar duidelijk was. Ik zie zelfs onze kapitein op een Moppie rijden…

Reply
די מריו 10 maart 2021 - 11:26

Ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen blij zijn zoals het nu gaat. Misschien moet de politiek eens echt naar de mensen luisteren ipv andersom.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 10 maart 2021 - 21:05

O ja leuk, ik herinner me dat de kinderen altijd een blikjestelefoon gebruikten naar hun kamers.
Voor politici heb ik ze niet nodig, ik heb al info genoeg om verantwoord te gaan stemmen. 😉

Reply
Nicky 10 maart 2021 - 21:14

Wow! Leuk bedacht maar best gek, toch? Ik zou daar normaal gesproken al vies van zijn. Maar nu helemaal. Of kreeg iedereen een schoon blikje?

Reply

Plaats een reactie