Home Corona Pianist Laurens van Rooyen gaf miniconcert op corona priklocatie in Leiden

Pianist Laurens van Rooyen gaf miniconcert op corona priklocatie in Leiden

door Emile van Aelst

Wie donderdagmorgen een afspraak had op de priklocatie in Leiden werd verrast op een miniconcert van pianist/componist Laurens van Rooyen.De priklocatie in Leiden  was voor dit concert uitgekozen mede omdat er zoveel ruimte is en een piano dan niet in de weg staat.Van Rooyen legde uit waarom hij dit concert zo graag wilde geven. Twee weken geleden heb ik mijn eerste prik gekregen en was ik onder de indruk hoe behulpzaam iedereen was. Ook dacht ik tijdens het wachten zou je eigenlijk een stukje pianomuziek moeten kunnen horen.

Dankzij de Leidse pianohandelaar Emile Leenen werd er een speciale piano uit Duitsland ingevlogen en ’s morgens nog door hem gestemd.

Na een korte inleiding van Van Rooyen kon het concert beginnen. Van Rooyen is niet de eerste de beste en zit al ruim 50 jaar in het vak, heeft 45 cd’s gemaakt en samengewerkt met veel grote binnen- en buitenlandse artiesten

Het lijkt zo’n rustig sfeertje, bejaarden die binnendruppelen op weg naar hun prik met een pianist in het midden van de zaal.

Schijn bedriegt.

Het leek wel of de halve landelijke pers was uitgelopen voor dit concert. Ik kreeg het idee dat er meer pers was dan er vaccins waren.

Moeilijk fotograferen, als van Rooyen alleen al keek naar zijn piano hing er wel weer een microfoon onder zijn neus en stond er een camera in de weg 🙁

Heel leuk en bijzonder toeval was de ontmoeting met zijn oude buurman uit Utrecht, de heer Lankhout. Deze verhuisde in 1964 naar Leiden en ze hebben elkaar daarna nooit meer gezien. Nu hij de prik kwam halen kon hij zijn ogen en oren niet geloven dat zijn oude buurjongen hier zat te spelen.

Van Rooyen speelde aan het eind van zijn eerste concertje nog een speciaal nummer voor zijn oude buurman. Het waren twee mooie miniconcerten en behalve de bezoekers en de medewerkers van de priklocatie, genoot Laurensvan Rooyen zelf ook enorm van dit concert. Graag zou hij dit soort concerten eigenlijk wel op meer locaties willen doen om de medewerkers van de GGD en het Rode Kruis een hart onder de riem te steken en lekker op te treden.

In de fotoslideshow nog meer sfeerfoto’s en in het filmpje gedeeltes van het miniconcert.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Ger 6 maart 2021 - 7:23

Er zijn toch in Leiden veel meer artiesten die dit wel zouden willen doen?

Reply
די מריו 6 maart 2021 - 7:43

Zijn oud-buurman uit Utreg, dat verzin je toch niet. Dan is het dubbel zo goed dat hij daar gespeeld heeft.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 6 maart 2021 - 12:48

Dat zouden er meer moeten doen denk ik dan. Een mooie oefening en iedereen daar heeft er wat aan.

Reply
Hans 6 maart 2021 - 22:28

Zo is het bezoek aan de corona priklocatie een stuk aangenamer.
Wat een bijzondere ontmoeting, de wereld ik kleiner dan je soms vermoed. Hans

Reply
Nicky 7 maart 2021 - 12:10

Op een vleugel uit Duitsland? Toe maar… Maar wel een leuk idee.

Reply
rietepietz 7 maart 2021 - 14:43

Helemaal top, dat is voor iedereen een leuke extra, moeten ze meer doen. En dan nog zo’n leuke toevallige ontmoeting.

Reply

Plaats een reactie