Home Leiden Radio 538 DJ Frank Dane ontving ‘Samen koken we sterker’ gratis kookboek voor alle Voedselbank cliënten

Radio 538 DJ Frank Dane ontving ‘Samen koken we sterker’ gratis kookboek voor alle Voedselbank cliënten

door Emile van Aelst

Komende week krijgen alle cliënten van de Voedselbanken in Nederland een kookboek met daarin gezonde maaltijden die rekening houden met de schijf van vijf. De pakketten van de Voedselbanken zijn ook zoveel mogelijk samengesteld met producten uit die schijf van vijf. Het boek is een initiatief van Jaap Jonkers.

Jaap is kandidaat tweede kamerlid voor het CDA , over het idee achter het boek verteld hij het volgende. “Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven. Helaas geldt dit voor een groeiende groep Nederlanders. Ik maak mij daar zorgen om. Als baby ben ik te vondeling gelegd en ik zou in armoede zonder ouders zijn opgegroeid als ik niet was geadopteerd. Daarom zet ik mij in voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Met dit kookboek wil ik iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland.”

De recepten in het boek zijn bedacht door studenten en de TV koks Reitse Spanninga en Pierre Wind. Dinsdagmiddag kwamen Pierre Windt en Jaap Jonker naar de Voedselbank in Leiden om het boek te presenteren. Ze werden opgewacht door bestuursleden Paula van Kesteren en Karel van Schie.

Op de binnenplaats werd ondertussen alles in gereedheid gebracht voor de presentatie en de livestream er van.

Keurig op tijd arriveerde ook Radio 538 DJ Frank Dane, hij zou als ambassadeur van de Voedselbank het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Een voordeel bij een presentatie met Pierre Wind is dat de toespraak niet lang duurt. Het aantal woorden is hetzelfde, alleen het tempo ligt zo hoog dat het voorbij was voor we het wisten 🙂

Voor de foto nog maar even de uitreiking opnieuw gedaan.

Frank Dane vertelde dat hij destijds geen moment hoefde na te denken toen hem gevraagd werd ambassadeur van de Voedselbank te worden. Los van het goede en belangrijke werk dat de Voedselbank doet, heeft hij een enorm respect voor de vrijwilligers die dagelijks in touw zijn om alles op rolletjes te laten verlopen.

Karel van Schie, voorzitter van de Voedselbank Leiden, vertelde dat het handig is dat het kookboek ook als Ebook verschijnt omdat de cliënten van de Voedselbank wisselend zijn. Na verloop van tijd zijn er mensen die er geen gebruik meer van hoeven te maken en er komen natuurlijk regelmatig nieuwe cliënten bij. Hij kreeg direct een mooi antwoord, er wordt over gedacht volgend jaar een tweede uitgave te maken.

Het kookboek is als Ebook ook gratis te krijgen voor mensen die geen gebruik maken van de Voedselbank. Als je de code op onderstaande foto scant kan je hem gratis aanvragen.

Na afloop kon de pers vragen stellen en werd onder andere Pierre Wind geïnterviewd door Radio 1.

Ondertussen sprak Frank Dane nog met een paar medewerkers van de Leidse Voedselbank.

Een mooi en gezond initiatief dit boek, waar iedereen blij mee kan zijn.

In de fotoslideshow een aantal sfeerfoto’s van deze smakelijke presentatie.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 4 maart 2021 - 7:05

Mooi gebaar dit. Gezond koken en daarbij eten is de basis. Mooi dat de voedselbank het werk doet en natuurlijk dat er ook nog een kookboekje bij komt.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 4 maart 2021 - 10:56

dat vind ik een mooi gebaar van al deze mensen die daar aan mee hebben gewerkt. Gezond eten is voor iedereen een noodzaak.

Reply
rietepietz 4 maart 2021 - 16:02

Mooi gebaar, want uiteraard, als je al te weinig geld hebt voor boodschappen is een kookboek kopen natuurlijk onmogelijk.

Reply
Nicky 4 maart 2021 - 22:33

Dat is mooi. Niet alleen het kookboek maar élke vorm van aandacht voor de voedselbank is goed.

Reply

Plaats een reactie