Home Centrum Terrassen werden vandaag wel uitgezet, maar gingen niet open

Terrassen werden vandaag wel uitgezet, maar gingen niet open

door Emile van Aelst

Vandaag protesteerden in heel Nederland horecaondernemers tegen de coronamaatregelen waardoor zij nog steeds niet open kunnen. Demonstratief werden in veel gemeenten de terrassen buiten gezet, maar bleven wel dicht. Ook in Leiden werden een aantal terrassen neergezet als stil, maar wel duidelijk protest.

Zoals het er nu naar uitziet zullen we voorlopig in de horeca nog niet Lazerus kunnen worden. En mocht je dat al niet van plan zijn, maar op je gemak op een terrasje met een kopje koffie van het uitzicht op Molen de Valk willen genieten dat zit er ook voorlopig niet in ben ik bang voor.

Vooral met dit heerlijke voorjaarsweertje is het extra cru dat de terrassen opgestapeld moeten blijven.

Even toch stiekem gaan zitten gaat ook niet echt, sommige plekken lijken wel spergebied.

Ik snap dat het voor de horeca niet te begrijpen is dat de terrassen niet open kunnen. Met deze mooie dagen is het elke dag druk in het centrum en zitten er honderden mensen langs de walkanten en in parken.

Lege terrasboten, volle walkanten.

De terrassen zijn zo opgesteld dat je op ruime afstand van elkaar kan zitten.

De terechte frustratie van de horeca kwam het best tot uiting op het Rapenburg naast café L’ Espérance. Het terras moet uit veiligheid dicht, terwijl buurtbewoners gezellig zitten te kletsen naast het café.

Hoe gevaarlijk is het om op de kade te genieten van het uitzicht op het Rapenburg en de Universiteit.

Ik wil niet lullig zijn, maar leuk dat je een biertje in blik mee kan nemen om te proeven, alleen heeft dat toch geen sfeer. Je hoort er toch even lekker van te genieten langs het water.

De horeca is er klaar voor en hoopt de gasten snel te verwelkomen.

Bij café Schommelen had Harold ook het terras ook opgesteld. Alleen ook hier een kwestie van ‘Jammer joh’.

Dit was ook zo’n middag dat je even stopt bij het Praethuys om een biertje te pakken op het terras, maar ook hier helaas.

De take away bij een aantal zaken zorgt gelukkig nog voor een beetje contact tussen ondernemers en klanten. Nog even en we moeten ons aan elkaar gaan voorstellen.

Hoe meer terrassen ik laat zien, hoe triester ik deze blog ga vinden.

Op weg naar huis ’s avonds een afzakkertje bij café de Pommerans en bij mooi weer even snel op het terras van de Respons. Nu ga je er extra snel langs om niet nog meer te balen.

Ik ben een mooi weer mens, maar je zou bijna gaan hopen op een regenachtig voorjaar. Dat zou niet het leed van de horeca verzachten, maar wel de frustratie.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 3 maart 2021 - 8:17

Het enige positieve aan al deze foto’s is die mooie oldtimer die daar geparkeerd staat…

Reply
Hans 4 maart 2021 - 4:49

En de peperbus trafohuisje. Hans

Reply
rietepietz 3 maart 2021 - 10:13

Inderdaad allemaal heel wrang want bij “take away ” gelegenheden zie je mensen in de omgeving de koffiedrinkers samenklonteren, staand, en dus nog dichter bij elkaar dan wanneer er een tafeltje tussen zit.

Reply
Suskeblogt 3 maart 2021 - 11:09

Hier zijn de horeca ook nog niet open. Take away is ook niet alles voor de uitbaters Hopelijk mogen ze zo vlug mogelijk weer open.

Reply
די מריו 3 maart 2021 - 11:25

whaahhaah. Sjoerd ziet meteen een oldtimer.. onverbeterlijk. Hopelijk mogen we snel weer de terrassen op.

Love As Always
Dimario

Reply
Kakel 3 maart 2021 - 13:56

Het is niet uit te leggen dat de terrassen niet open mogen. Wanneer het begrip weg is, krijgen mensen schijt aan de maatregels. De horeca kan zich dat niet permitteren want die krijgt de rekening gepresenteerd. Ik vind het kut. Zo, dat is eruit.

Reply
Nicky0607 4 maart 2021 - 14:27

Echt, ik ben heel braaf en volg alle corona regels op (omdat het moet) maar hier snap ik echt niks van. Het was prima te doen op het terras vond ik. Nou ja, ik wacht vol spanning af. Ik heb de eerste afspraak ‘voor als het kan’ al gemaakt. 🙂

Reply

Plaats een reactie