Home Centrum BNNVARA heeft opnames in Leiden voor docuserie Typisch Leiden bijna afgerond

BNNVARA heeft opnames in Leiden voor docuserie Typisch Leiden bijna afgerond

door Emile van Aelst

Na maanden research en een aantal weken opnames maken in Leiden zijn de makers van het televisieprogramma Typisch Leiden bijna klaar en kan begonnen worden met het uitzoeken en monteren van de tientallen uren materiaal. Ik liet al eerder wat beelden zien van de opnames zoals in de werkplaats van draaiorgelman Fabian Krul en ook bij Franks Bloemensjop en een rondje markt met Emel Lagas. Deze week werd er door camjo Emma Boelhouwer onder andere nog gefilmd bij Stichting Roem op de Haagweg 4.Stichting Roem is voor jongeren van 18 tot 30 jaar. ROEMies zijn jonge makers tussen de 18 en 30 jaar die zichzelf willen ontwikkelen als maker in de artistieke praktijk, maar ook als ondernemer en organisatietalent. In het programma Typisch Leiden komt ook Roemie Sophia Blyden voor.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al een behoorlijk indrukwekkende staat van dienst. Sophia is schrijver, spoken word artiest, programmamaker, literair redacteur en neerlandicus. Maar ook feminist, activist en boekenwurm. In haar cv staat een behoorlijke opsomming van functies en projecten waar ze aan mee gewerkt heeft.

 

Een paar weken geleden waren redacteuren Dieudonnée Ostiana en Eva Houtsma te gast bij Sleutelstad om te vertellen wat we ongeveer kunnen verwachten van het programma Typisch Leiden.

In het programma Nieuws071 kregen ze ruimschoots de tijd om op radio en tv te vertellen over het programma en hun ervaringen met Leiden en de Leidenaren.

Na afloop van het interview vertelden ze hoe leuk ze Leiden vinden als onderwerp voor het programma, versteld staan van de medewerking en het leuke dat iedereen elkaar wel kent in Leiden.

Natuurlijk is het als programmamaker verschrikkelijk om zelf te moeten poseren bij het logo van de regionale collega’s 🙂 Het interview op Sleutelstad is onder deze link terug te zien.

Na de opnames op Haagweg4 ging camjo Emma nog even de stad in, je weet maar nooit of je nog wat leuke sfeerbeelden tegenkomt.

Het programma Typisch Leiden is vanaf 12 april drie weken lang van maandag t/m donderdag om 19.15 uur te zien op NPO 2.

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 26 februari 2021 - 7:38

Volgens mij hoorde ik ergens dat ze nu bezig waren met Typisch Rotterdam. Misschien moet ik die eens opzoeken.

Love As always
Dimario

Reply
Hermieneke 26 februari 2021 - 9:35

Typisch Delft was echt erg leuk, dus als geboren en getogen Leidse ik ga zeker kijken naar typisch Leiden.

Reply
Sjoerd 26 februari 2021 - 9:41

Nederland leert dus Leiden kennen… Lijkt me leuk om het ook eens van die kant te zien.

Reply
Suskeblogt 26 februari 2021 - 12:05

Ik ga dat programma bekijken. Lijkt me interessant om zien. Hopelijk onthoud ik het tot in april.

Reply
Hans Kanbier 26 februari 2021 - 17:31

Wel mooi dat de dames aangeven dat Leiden eigenlijk alleen binnen de singels een interessante stad is.

Reply
rietepietz 26 februari 2021 - 18:02

dan ga ik er maar van uit dat we een zekere “leidse Glibber”ook wel langs zien komen want als er iéts typisch Leiden is….!!

Reply
Nicky 1 maart 2021 - 0:26

Grinnik. Rietepietz zegt weer wat ik denk (doet ze wel vaker😁)

Reply

Plaats een reactie