Home Centrum Volgens de Leidse ondernemer Peter Labrujère kunnen de winkels met aanpassingen direct open

Volgens de Leidse ondernemer Peter Labrujère kunnen de winkels met aanpassingen direct open

door Emile van Aelst

Het was geen goed nieuws voor de winkeliers en de horeca vanavond. Ondanks de oplopende besmettingen zijn er wel enkele versoepelingen, maar de horeca en de winkels blijven dicht. Winkelen op afspraak klinkt leuk maar of het werkt betwijfel ik. Aan de andere kant ben ik ook wel zo eerlijk om te zeggen dat ik blij ben niet in de schoenen van Rutte en de Jong te staan, want hoe ze het ook doen er zijn altijd groeperingen die het fout vinden. Maar wat betreft de winkels en de horeca moet er toch wel snel iets gebeuren, anders hebben we na de corona geen winkels en horeca meer over. Volgens de Leidse ondernemer Peter Labrujère zouden de winkels met kleine aanpassingen morgen open kunnen.

Zondagmiddag sprak ik Peter even en uitte hij zijn zorgen over de Haarlemmerstraat. Ik sprak af begin deze week even langs te komen en hij heeft gelijk je ziet steeds meer leeg staan. Terwijl de leegstand net teruggedrongen was voor corona begon.

Om besmettingen te voorkomen is een lege Haarlemmerstraat natuurlijk goed, maar economisch gezien begint zich daar een ramp af te tekenen.

Er is nog wel een klein beetje handel door online bestellingen, maar ja daar kan je waarschijnlijk net aan de elektriciteit van betalen.

Het ging voor de corona sinds jaren net weer lekker met de Haarlemmestraat er kwamen weer mooie winkels bij en de leegstand was zo goed als voorbij.

Als je er nu doorheen loopt begint de leegstand weer de kop op te steken, zonde hoor.

Ik stapte vanmiddag even bij Peter Labrujère binnen om te horen wat hij er van dacht. Voor er azijnpissers zijn die me gaan vertellen dat de winkel dicht hoort te zijn. Hij was ook dicht maar ik kwam als vriend op bezoek.

Een paar uurtjes per dag is het wel mogelijk om voor de deur via de website bestelde artikelen af te halen.

Volgens Peter is het allemaal niet zo moeilijk, gewoon maar een paar mensen tegelijk binnenlaten daarmee geef je het winkelgevoel een beetje terug en hebben de winkeliers weer contact met hun klanten. Nu sta ik een beetje zinloos te wachten of er nog iemand langs komt. Ik kijk naar links en kijk naar rechts, maar er gebeurt niets 🙂

In het filmpje verteld Peter kort maar krachtig hoe hij het voor zich ziet en hij blijft gelukkig ook geloven in een goede afloop als we allemaal gevaccineerd zijn.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 24 februari 2021 - 8:47

Stel die vraag aan iedere winkelier en ze zullen allemaal zeggen dat het kan. alleen moet je dan gangpaden hebben van minimaal 2.5 meter. En die zie ik echt niet overal. In principe zou het wel kunnen, maar het lukt gewoon niet om je aan de regels te houden. Of je moet maar 1 persoon in een kleine winkel toe laten.

Reply
די מריו 24 februari 2021 - 9:38

Al zou je 1 klant toe laten per 30 vierkante meter dan kunnen er nog meer in dan nu. Verder vind ik het wel een beetje vreemd dat in een kruitvat, die toch bekend staat als gangpaden van nog geen meter iedereen naar binnen kan, want essentieel en dat in een bv een schoenen winkel nog geen 3 klanten naar binnen mogen. Al moet ik wel zeggen, sinds dat het mooi weer is… hebben de mensen duidelijk weer moeite met afstand en zelfs vele zijn hun mondkapje vergeten.

Love as Always
Dimario

Reply
rietepietz 24 februari 2021 - 15:58

Ik heb het opgegeven de regels te begrijpen, al pas ik ze wel keurig toe snap ik toch heel veel dingen niét,

Reply
Nicky 24 februari 2021 - 23:14

Het is inderdaad raar. Hier hangen op de deuren van gesloten winkels nog steeds de bordjes ‘Maximaal vijf klantenbinding de winkel’. Dat werkte prima, toch? Ondertussen kun je in de supermarkten over de hoofden lopen.

Reply

Plaats een reactie