Home Corona Originele maquette GGD kantoor aangeboden aan Sjaak de Gouw, directeur GGD Hollands Midden

Originele maquette GGD kantoor aangeboden aan Sjaak de Gouw, directeur GGD Hollands Midden

door Emile van Aelst

Van elk pand dat wordt gebouwd maakt de architect vaak eerst een maquette. Dat is uiteraard ook gebeurd van het kantoor waar de GGD Hollands Midden in is gevestigd. De maquettes blijven vaak achter bij de architect of gaan naar de opdrachtgever of zoiets dergelijks. Ondanks kwam Fons Delemarre er bij toeval achter dat de originele maquette van het GGD kantoor nog bestond. Woensdagmiddag mocht hij namens de architect, Paul van Oerle, de maquette aanbieden aan Sjaak de Gouw , directeur van de GGD Hollands Midden.

Architect Paul van Oerle heeft veel beeldbepalende gebouwen in Leiden ontworpen, zoals bijvoorbeeld de voormalige Sociale Dienst aan de Steenschuur, het gezondheidscentrum op de plek waar vroeger de Zuiderkerk stond en ook delen van de Merenwijk en Stevenshof. Onlangs was voormalig gemeentevoorlichter Fons Delemarre op bezoek bij van Oerle en zag dat de originele maquette van het GGD kantoor nog bestond. Hij kreeg toestemming van Van Oerle om de maquette aan te bieden aan de GGD Hollands Midden. De afspraak om langs te komen werd gemaakt en zodoende liep Fons Delemarre woensdag met de maquette naar het GGD kantoor.

We hadden afgesproken met directeur Sjaak de Gouw, die ons al stond op te wachten voor de deur.

Sjaak de Gouw vertelde dat de GGD niet altijd in het gebouw heeft gezeten. Origineel was het pand neergezet voor onderzoek en adviesbureau Research voor Beleid. Door een fusie en een veranderende economie omstreeks begin jaren 2000 werd het pand overbodig en kon de GGD Hollands Midden het overnemen.

De Gouw vond het leuk om de originele maquette van het kantoor te krijgen.

Een moment om natuurlijk even vast te leggen, alhoewel dat is met zo’n hoog pand nog best ingewikkeld 🙂

Voor de deur kan je natuurlijk ook de overdracht even vastleggen.

We gingen naar binnen om te kijken voor een mooi plekje.

Voor op de balie is hij net te groot, maar ze gaan er voor zorgen dat hij eerdaags een mooie en prominente plek in het kantoor krijgt.

UPDATE:  op de foto lijkt het gebouw vierkant, heb er maar even een andere foto van gemaakt om te laten zien dat het wel degelijk zeshoekig is 🙂

Tussen alle drukte en problemen rondom corona zijn dit de momenten die je laten zien dat de mensen meeleven met het werk van GGD en dat doet de medewerkers goed.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

די מריו 20 februari 2021 - 7:30

Toch leuk om zo’n maquette van je pand te hebben.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 20 februari 2021 - 8:56

Toch klopt er iets niet. Het aangeboden gebouw heeft drie verdiepingen meer dan het echte GGD gebouw… Haha, welk verhaal hoort daarbij.

Reply
Suskeblogt 20 februari 2021 - 11:51

Dat er tenslotte drie verdiepingen minder geworden zijn zal wel met besparingen te maken hebben. 🙂

Reply
rietepietz 20 februari 2021 - 16:19

Er klopt wel meer dan het ontbreken van een paar verdiepingen zoals Sjoert als zei, de maquette is 5 kantig ( of toch 6) en het echte gebouw is gewoon saai vierkant. Ik zou zeggen “in de prullenbak” met dat ding.

Reply
Sjaak de Gouw 20 februari 2021 - 16:35

Leuk gebaar van Paul van Oerle en Fons Delemarre. Het is inderdaad de originele maquette op basis waarvan het gebouw uiteindelijk is neergezet. Daar zijn inderdaad wel enkele aanpassingen aan vooraf gegaan, maar ook het uiteindelijke gebouw is zeshoekig en ook aan de binnenkant zijn er verwijzingen naar een honingraat. Ooit begrepen dat het idee een bijenkorf was.

Reply
rietepietz 21 februari 2021 - 9:19

Dan schuiven we de fotograaf de zwarte piet in de schoenen, op de foto lijkt het gebouw gewoon vierkant. Kom op Emile maak een betere foto. 😉

Reply
Sjoerd 21 februari 2021 - 8:30

leuk hoe zoiets dan toch ontstaat uit die maquette

Reply
Nicky 21 februari 2021 - 15:02

Inderdaad maar een mooi plekje voor zoeken. Ik bekijk maquettes altijd wel even.

Reply

Plaats een reactie