Home Corona De Leiden Marathon ontving vandaag een royale gift van de Leiden Road Runners Club

De Leiden Marathon ontving vandaag een royale gift van de Leiden Road Runners Club

door Emile van Aelst

De Leiden Marathon is in het verleden ontstaan vanuit de Leiden Road Runners Club. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de banden al dertig goed en nauw verweven zijn. Zoals alle sportevenementen is ook de Leiden Marathon vanwege corona afgelopen jaar niet doorgegaan en gaat dit voorjaar ook nog niet door. De nieuwe (streef) datum is 10 oktober 2021. Zoals het er nu naar uitziet gaat de wandelmarathon op 8 mei wel door, alle informatie is op de site van de Leiden Marathon te vinden.

Voor de dertigste editie afgelopen jaar waren al behoorlijk wat kosten gemaakt, zoals kleding voor de duizend vrijwilligers, medailles en ga zo maar door. Een enorme financiële tegenvaller die moeilijk op te vangen is, vandaar dat er eind van het jaar een crowdfundactie is geweest die ruim 20.000 euro opbracht. De Leiden Road Runners Club kon en wilde natuurlijk niet achterblijven vandaar dat er vandaag aan Leiden Marathon voorzitter Tjeerd Scheffer drie cheques werden aangeboden met een totale waarde van 7.500 euro.

Voormalig L.R.R.C. voorzitter Guy Seelen bood een cheque aan namens de Vrienden van de L.R.R.C.

Jan Karstens, voormalig voorzitter van de L.R.R.C. en mede-oprichter van de Leiden Marathon bood een cheque aan namens het Leiden Road Runners Fonds.

Niek Hoogwout, bestuurslid Technische Zaken bood een cheque aan namens de L.R.R.C. zelf.Na het aanbieden van de cheques vertelde Tjeerd dat hij hoopt dat de 30e editie van de Leiden Marathon nu echt door kan gaan op 10 oktober. Zo niet dan gaan er toch echt grote problemen ontstaan bij de organisatie en komt het voortbestaan van de Leiden Marathon in gevaar. Laten we hopen dat de vaccinaties een beetje opschieten en de Leiden Marathon misschien wel het eerste grote hardloopevenement na de coronapandemie gaat worden.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 18 februari 2021 - 7:01

Ik mag het inderdaad hopen dat dit soort evenementen op die datum gehouden kunnen worden.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 18 februari 2021 - 11:42

Ik mag toch hopen dat het dit jaar door kan gaan.

Reply
rietepietz 18 februari 2021 - 18:12

Wie weet, mochten mijn wandelklieren in mei op gaan gaan spelen ….. o w8ff het is ook écht een marathon…bbrr,,, 42 km trek ik niet.

Reply
Nicky 20 februari 2021 - 22:14

Dat is een mooi gebaar! 10 oktober lukt vast wel. En dan kan iedereen mooi nog even trainen. (Ik niet trouwens)

Reply

Plaats een reactie