Home Corona Marc Newsome gaf een beetje Valentijnsgevoel aan de Leidse Cultuurmakers

Marc Newsome gaf een beetje Valentijnsgevoel aan de Leidse Cultuurmakers

door Emile van Aelst

Behalve geïnteresseerd in politiek is PVDA duo raadslid en kandidaat voor de tweede kamer verkiezingen Marc Newsome ook erg cultureel ingesteld. Hij is dan ook namens zijn partij woordvoerder cultuur. Het doet hem dan ook pijn dat de culturele sector momenteel zulke harde klappen krijgt. Hij greep Valentijnsdag aan om de culturele sector een hart onder de riem te steken.

Uiteraard gaan de negatievelingen direct roepen, verkiezingsstunt, medegevoel voor de show en meer van dat soort dingen. En natuurlijk komen er verkiezingen, maar ik weet zeker dat ook als er geen verkiezingen waren geweest dat Marc deze persoonlijke actie op Valentijnsdag had gedaan, gezien de omstandigheden waar de culturele sector in verkeert op dit moment. Hij vroeg straattekenaar Gert Jan van der Kooij op Valentijnsdag een tekening te maken op de Lammermarkt het toekomstige kunstkwartier van Leiden.

Best een koud klusje op het plein waar de wind vrij spel heeft.

Gelukkig kan Gert Jan van der Kooij goed tegen kou vertelde hij.

Er kwam uiteraard nog wel een persbericht later op de dag met de volgende inhoud. ‘De PvdA Leiden is trots op de kunst en cultuur in Leiden. Cultuur brengt ons verbinding, troost, creativiteit, inspiratie en verbeeldingskracht. Het is overal in ons dagelijkse leven en tegelijkertijd laten kunst en cultuur ons ontsnappen aan de alledaagsheid van iedere dag. En terwijl kunst en cultuur zó belangrijk zijn voor een fijne stad, is het een van de zwaarst getroffen sectoren.  Marc: ‘De coronacrisis laat zien dat er veel is scheefgegroeid in de kunst en cultuur. Ik vind dat mijn partij de beste plannen heeft voor de culturele en creatieve sector. We willen bouwen aan een sterke infrastructuur voor kunstenaars. Met voor alle makers toegang tot een fatsoenlijk inkomen en een sociaal vangnet en de Fair Practice Code als standaard. Omdat kunst en cultuur een onmisbaar onderdeel van onze samenleving zijn.’

’s Middags heeft Marc, in plaats van te gaan schaatsen zoals de rest van Nederland, bij verschillende kunstenaars en cultuurmakers in Leiden een brief in de bus gedaan om ze een hart onder de riem te steken.  Op de facebookpagina van Marc Newsome is een timelaps van de tekening te zien.

Hoe je het ook bekijkt toch een beetje Valentijn voor de culturele sector.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 16 februari 2021 - 7:03

Is in ieder geval beter dan een flyer uitdelen die mensen na tien meter toch weer weggooien. Mooi gebaar.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 16 februari 2021 - 9:38

Dat heeft hij mooi gedaan, een beetje liefde voor de medemens hoort erbij.

Reply
rietepietz 16 februari 2021 - 14:24

Cultuur is een sector die natuurlijk geen eerste levensbehoefte is en dus grote klappen oploopt.

Reply
Nicky0607 18 februari 2021 - 13:04

Mooi, hoor. Lijkt me inderdaad een koud klusje ook al is het hartverwarmend.

Reply

Plaats een reactie