Home Leiden ‘Hallo allemaal fijn dat je er bent’ basisschool de Arcade verwelkomde de kinderen met muziek

‘Hallo allemaal fijn dat je er bent’ basisschool de Arcade verwelkomde de kinderen met muziek

door Emile van Aelst

Dinsdag opende basisschool de Arcade in de wijk Roomburg weer haar duren voor de leerlingen. Een dagje later dan de andere scholen maar wel heel erg gezellig en muzikaal. Het draaiorgel van Fabian Krul stond  Eigenlijk best wel drie kwartier lang op de hoek van de straat te spelen.

Het was duidelijk dat de school blij was dat de kinderen weer mochten komen, behalve het orgel stonden er ook nog bij alle ingangen ballonnenpilaren.

Vorige week was BNNVARA al aan het filmen bij Fabian Krul voor de docuserie Typisch Leiden, nu waren ze in alle vroegte ook weer naar Leiden te komen om te filmen.

Dus wie weet zien we de Arcade terug in de serie die op 12 april begint en drie weken lang van maandag tot en met donderdag op NPO2 te zien is.

Het zijn natuurlijk wel echt mooie en een  beetje nostalgische plaatjes. Kinderen die op de slee naar school worden gebracht terwijl er een draaiorgel op de hoek staat te spelen.

Op de weg zijn met witte lijnen de rijbanen aangegeven. Nog twee van dit soort wintertjes en er komt geheid een groep die pleit voor zwarte strepen op de sneeuw om de rijrichting aan te geven.

Langsrijdende gemeentewerkers haalden de ergste sneeuw een beetje opzij, zodat iedereen er makkelijk door kon.

Het was behoorlijk koud dus iedereen ging stevig ingepakt naar school.

Alhoewel, niet iedereen had het koud.

Zelfs de auto’s deden vrolijk mee.

Het was een koude, maar wel gezellige start van het nieuwe schooljaar.

In de fotoslideshow hieronder nog wat sfeerfoto’s met daaronder de draaiorgelversie van ‘Hallo allemaal’ gemaakt door Hiddo van Os.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 11 februari 2021 - 6:47

Dit is iets van Leiden wat ik niet zo kan waarderen. 😉

Love as always
Di Mario

Reply
Sjoerd 11 februari 2021 - 8:19

Dat is voor die kinderen ook een mooi begin. Nu maar hopen dat we alles onder controle krijgen en ze niet meer dicht hoeven

Reply
rietepietz 11 februari 2021 - 19:21

Als die kleintje zich nu nóg niet welkom voelen weet ik het ook niet meer.

Reply
Nicky 12 februari 2021 - 21:15

Ongelooflijk dat die kinderen zo graag naar school willen. Ik had het heerlijk gevonden om thuis les te krijgen. Maar goed, ik ben dan ook een beetje raar,

Reply

Plaats een reactie