Home Corona Mike Abswoude door de Sligro in het zonnetje gezet bij zijn jubileum

Mike Abswoude door de Sligro in het zonnetje gezet bij zijn jubileum

door Emile van Aelst

Vrijdag konden de klanten er niet omheen dat Mike Abswoude 12,5 jaar bij de Sligro werkt.

In die 12,5 jaar is Mike een van de bekende gezichten van de Sligro geworden, iedereen kent Mike voor wie nooit iets teveel gevraagd is.

Ondertussen 12,5 jaar geleden vroeg Martin Vreeken, destijds jobcoach bij de Korte Vlietschool, aan Sligro Leiden manager Arno de Jong of hij geen plekje had voor Mike. Vrijdag kwam een uiteraard trotse Martin Vreeken ook langs om Mike te feliciteren met dit jubileum.

De bedoeling was dat Mike zou helpen in het magazijn en de emballage. Alleen Mike was niet te stuiten en wilde veel meer in de winkel doen en heeft zich ontpopt tot een allround Sligro medewerker. Vanwege corona kon er geen groot feest of een receptie zijn, maar zomaar voorbij laten gaan was ook geen optie. Daarom waren zijn ouders en enkele medewerkers uitgenodigd om koffie te komen drinken met de jubilaris.

Mike was verrast en genoot van alle aandacht.

Arno hield een korte toespraak waarin hij  de afgelopen 12,5 jaar de revue liet passeren. Al snel bleek dat Mike een energie had wat niet normaal meer was. Regelmatig ging hij na zijn werk nog even een kleine honderd kilometer fietsen omdat er in bijvoorbeeld in Utrecht een nieuw soort hijskraan in gebruik was genomen. Daar ging hij dan even een foto van nemen want hij is liefhebber van groot materieel.

Op een gegeven moment bood de Sligro hem aan zijn rijbewijs te gaan halen. Waar de meeste twee of drie keer over doen, slaagde Mike in een keer en rijdt sindsdien op de snelstransporter om bestellingen bij Leidse en regioklanten af te leveren.

Mike is alleen niet alleen super actief bij de Sligro maar half Leiden kent hem ook als vrijwilliger bij onder andere de Leiden Marathon, Singelloop, Vlietloop, ZZ Leiden en ga zo nog maar even door. Mike hoorde alles lachend aan en vind het niet meer dan normaal dat hij al die dingen doet, want het is toch leuk.

Een collega van Mike zei onlangs, “Als Mike er niet is, zien we eigenlijk hoeveel hij doet”. Voor Arno de Jong en de Sligro alle reden om hem extra in het zonnetje te zetten en hem de Sligro erespeld op te spelden.

Mike straalde van trots.

Nog een mooi Sligro cadeau. Food en logistiek manager Aad Millenaar gaf Mike een high five beeldje.

Ik had het net over het rijbewijs halen in een keer, overbodig om te zeggen dat Mike direct JAAAA zei toen Aad hem destijds aanbood om een heftruckdiploma te halen.

Rob Binken is al jaren de coach van Mike en helpt hem bij alles wat nodig is en, dat mag gerust gezegd worden, samen hebben ze er voor gezorgd dat Mike zo gegroeid is binnen het bedrijf.

Als er iemand goed op de hoogte is van alle hobby’s van Mike dan is het Rob wel, dus niet vreemd dat hij met een mooie modelgraafmachine voor Mike had.

Robert Bealer bood namens de collega’s een grote bos bloemen aan.

Terecht zijn ook de ouders van Mike trots op de prestaties van hun zoon.

Voormalig jobcoach Martin Vreeken is zelf ook een verwoed fotograaf en gaat eerdaags samen met Mike een mooie fotocollage maken.

Als afsluiting van het aangepaste feestje nog een coronaproof groepsfoto.

Ondanks de corona beperkingen werd het toch een onvergetelijke dag voor Mike.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Margie 6 februari 2021 - 23:56

Super leuk!!!

Reply
Sjoerd 7 februari 2021 - 7:58

Wat een feest zeg, en dat bij 12.5 jaar in dienst. Dat had ik niet bij 40 jaar…

Reply
די מריו 7 februari 2021 - 16:52

dit feestje is duidelijk niet in het water gevallen ondanks corona
Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 7 februari 2021 - 17:47

Altijd een goed teken als een bedrijf aandacht heeft voor het personeel en ze zo nodig in het zonnetje zet.

Reply
Nicky 7 februari 2021 - 23:50

Dat is mooi, zeg! En welverdiend. Ondernemend typje, die Mike!

Reply
Arthur van der Linden 8 februari 2021 - 14:35

Mike, gefeliciteerd met jouw jubileum bij dit fantastische bedrijf. Je bent een kanjer. Op naar de 25 jaar.
En wat mooi dat de Sligro, lees: Arno de Jong, Mike in het zonnetje heeft gezet.

Reply

Plaats een reactie