Home Natuur Kasteel Oud Poelgeest opende vanmorgen haar Landgoedwinkel

Kasteel Oud Poelgeest opende vanmorgen haar Landgoedwinkel

door Emile van Aelst

Goed nieuws voor lekkerbekken en wandelaars op het landgoed van Kasteel Oud Poelgeest. Sinds vandaag is er in een van de kasteelkelders een landgoedwinkel geopend.

Het landgoed rondom het hotel en Kasteel Oud Oud Poelgeest is altijd al in trek bij wandelaars, maar sinds de coronapandemie nog veel meer. Bij het kasteel staat een tent met koffie to go, regelmatig kreeg het personeel vragen of de andere producten van Kasteel Oud Poelgeest misschien ook te koop zijn. Zo kwamen de medewerkers van het Kasteel op het idee om een Landgoedwinkel te in te richten in een van de kelders. Ik mocht gisteren samen met de Oegstgeestse Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt en haar collega Bo Ju vast even sfeer proeven in de winkel.

Er is van alles te koop, de originele boeren Kasteelkazen, worsten,  kruiden die op het landgoed gevonden worden, honing en ga zo maar door.

Wat is er mooier om na een stevige wandeling een lekkere quich, stoofvlees of kop soep bij de take away te halen. Ook kan je in de winkel zelf voor thuis een high tea samenstellen met bijvoorbeeld huisgemaakte tartelettes, carrot cake, macarons of brownies. Na de High Tea kan je natuurlijk aan de wijn. De wijnen die normaal gesproken in het restaurant geschonken worden zijn ook te koop in de winkel.

Je kijkt je ogen uit met al die lekkere producten. Er zijn  natuurlijk ook lekkernijen te vinden die niet van het landgoed komen zoals deze truffels.

Restaurant manager Mitchell Rouws leidde ons rond en vertelde over de herkomst van de producten.

Ik vroeg mij opeens af, hoe zou het met Frau Antje zijn. Voor de jongere generatie, Frau Antje was de grootste kaaspromotor ooit en iedereen in Nederland en Duitsland kende Frau Antje 🙂

Behalve dat alles lekker is, is de winkel ook een lust voor het oog en een leuke kans om eens in de kasteelkelders te kijken.

De Landgoedwinkel is elke dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De ingang is naast de trappen van de hoofdingang.

Met de koop van de landgoedproducten steun je ook het onderhoud van het prachtige landgoed.

Ik zag toen ik naar mijn auto liep dat ze in restaurant van het hotel aan het verbouwen waren en kon natuurlijk mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen.

Uuuhhhmmmm restaurant van het hotel????

Er wordt momenteel een volledig nieuw restaurant gebouwd nu alles toch stil ligt.

Het gaat sneeuwen dit weekend en geloof me, dan is het landgoed helemaal een sprookje.

Zeker weten ga ik even langs, heb ik gelijk een mooi excuus om even de winkel binnen te stappen.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 6 februari 2021 - 7:32

Ik weet zeker dat je daar mooie beelden kunt schieten van de sneeuw. En dan kan ik er weer van genieten. Trouwens.. ik verwacht natuurlijk wel in de volgende log een antwoord over Antje.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 6 februari 2021 - 8:45

De producten passen dan ook goed bij een kasteel…

Reply
rietepietz 6 februari 2021 - 20:05

Het restaurant vergroten lijkt me heel nuttig, ik was er één keer en het was écht te drukl

Reply
Nicky 7 februari 2021 - 23:47

Dat ziet er goed uit, zeg! Lijkt me leuk om even rond te neuzen. Zonder mijn verkering want die zou zich helemaal suf kopen.

Reply

Plaats een reactie