Home Happy blaft mee Logeren is voorbij, Ava gaat morgen terug naar Drenthe

Logeren is voorbij, Ava gaat morgen terug naar Drenthe

door Emile van Aelst

Drie weken geleden kwam Ava, een soort mini Happy, voor twee weken logeren bij Reanne. Ava had het naar haar zin en het zijn uiteindelijk drie weken geworden. Gisteren nog even een  afscheidswandeling in De Leidse Hout gemaakt. Dat klinkt simpel, maar was voor Ava een heel avontuur. Ava is een hondje met een rugzakje, of te wel een beetje getraumatiseerd en angstig hondje. Dan is De Leidse Hout met allemaal vreemde mensen en honden een hele uitdaging, gelukkig was haar grote nep zusje er bij.

Aan het begin van het park had Ava nog geen idee wat haar te wachten stond.

Onder het motto alles moet kunnen liep ik direct op het vaste bankje met alle honden af, maar dat was toch iets te veel van het goede in een keer. Ava kroop met haar staart tussen de benen bij Reanne weg. Dan pakken we het anders aan en lopen eerst een rondje om te laten zien en ruiken dat er nog veel meer hondjes en mensen zijn.

Reanne filmde natuurlijk een stukje voor het laatste deel van de blog Avaturen met de belevenissen van Ava in Leiden.

Na een rondje langs het veld gelopen te hebben probeerden we opnieuw bij de andere hondjes te gaan staan. Mensje kwam ons al tegemoet lopen om te kijken wie Happy bij zich had.

Als mensen rustig reageren en dan ook nog koekjes hebben dan is de angst snel weg. Zeker als je grote nep zus naast je zit.

Of je nou uit Roemenië, Bulgarije, Spanje of Drenthe komt, snoepjes zitten altijd in die dingen onderaan de jas en daar moet je wezen dus.

Als je maar lief met je neusje drukt, komt er altijd wel iets uit. Nee dat balletje hoef ik niet er zit nog meer in die jas.

Oeiiiii Jochem is wel erg groot.

Dan zijn Obi en Mensje toch iets meer mijn maat dacht Ava.

En Obi ruikt zo lekker, als ik dat in Drenthe vertel zijn ze vast jaloers.

Ava is ondertussen weer terug naar de Dog Rescue in Drenthe, maar ik vermoed dat we haar best snel weer gaan zien in Leiden want het logeerpartijtje beviel haar best.

Alle avonturen van Ava in Leiden zijn te lezen en horen op haar blog Avaturen in Leiden.

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 30 januari 2021 - 23:08

Zou toch mooi zijn dat Ava Leids leert, want ik vond Reanne en Ava wel een mooi team.

Love As Always
Di mario

Reply
Hans 30 januari 2021 - 23:45

Wat een leuk afscheid heb je ervan gemaakt.
Zo blijkt maar weer mensen met een hond zijn over het algemeen goede mensen.
Hoop dat Ava Happy niet te veel gaat missen. Hans

Reply
Sjoerd 31 januari 2021 - 8:42

Wat jammer nou, ik had een kleine hoop dat Ava in Leiden mocht blijven…

Reply
Yova 31 januari 2021 - 12:02

Wel jammer dat weer terug gaat. Het was voor jou heel gezellig geweest. Jou hond hebben wel naar zin gehad. Veel honden te zien in deze mooie omgeving. Leuke honden kwamen ook tegen. Vriendjes maken met andere honden. Leuke foto’s geworden.

Reply
rietepietz 31 januari 2021 - 14:31

Ava is natuurlijk is natuurlijk een goed excuus om de avondklok te omzeilen, misschien vindt ze dus wel snel een nieuw baasje.

Reply
Kakel 1 februari 2021 - 21:16

Hahaha: “Als je maar lief met je neusje drukt, komt er altijd wel iets uit. Nee dat balletje hoef ik niet er zit nog meer in die jas.” Honden zijn ook allemaal hetzelfde!
Ik begrijp dat Ava binnenkort wordt geadopteerd? Kan ze lange wandelingen met haar nepzus blijven maken. Gezellig, Emiel!
Diervriendelijke groet.

Reply
Nicky 1 februari 2021 - 21:58

Goed gedaan, Happy! Vraag even aan jullie baasjes of jullie mogen Facetimen! Dan kunnen jullie elkaar toch nog zien.

Reply

Plaats een reactie