Home Corona Poëzieweek 2021 gaat dit jaar online in Leiden

Poëzieweek 2021 gaat dit jaar online in Leiden

door Emile van Aelst

Komende week is in Nederland en Vlaanderen de week van de Poëzie en wordt met voordrachten, optredens en een poëziegeschenk aandacht besteed aan de Poëzie. Het Poëziegeschenk is in 2021 geschreven door de Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi. Het geschenk wordt vormgegeven door Jelle Jespers. Het thema is ‘Samen’ en de titel van het Poëziegeschenk 2021 is SAMEN AL T’HOPE.

Normaal gesproken wordt er ook in Leiden enorm veel aandacht besteed aan de Poëzieweek met tal van  evenementen op poëziegebied waaronder de dichtersmiddag in de bibliotheek van BplusC.

Deze middag was bedoeld om het publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met Leidse dichters.

Vorig jaar deed een grote groep dichters mee en wist de hele middag veel publiek te trekken.

Leo van Zanen, dichter en organisator van die Poëziemiddag, keek nog eens terug naar deze mooie middag van vorig jaar en dacht zonde dat we dit moeten missen vanwege de corona.

Nadenkend over het thema van dit jaar ‘Samen’ bedacht hij opeens waarom maken we Samen niet een online Poëzievoorstelling. Hij benaderde een aantal dichters en vroeg of ze een filmpje met een of meer van hun gedichten wilden insturen. Martin Aart de Jong, Mieke van den Berg, Rik van Boeckel, Paul Groenendaal, Wilco van de Kamp, Alida van Leeuwen, Jaap Montagne, Han Ruijgrok, Gerard Schelvis, Charles Schouten, Joke Schrijvers en Frans Terken stuurden een filmpje in. Leo plakte alle filmpjes aan elkaar en zette er verbindende teksten tussen waardoor een programma van ruim een half uur gemaakt kon worden.

Het is dan wel niet live met publiek erbij en niet in BplusC, maar toch heeft Leiden dit jaar haar Poëzieweek .

In het filmpje de bijdragen van de dichters aan de Poëzieweek 2021 in Leiden.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 28 januari 2021 - 7:42

Alles kan online tegenwoordig, dus dit zeker wel.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 28 januari 2021 - 10:43

Een mooie collage, maar in het echie is toch een stuk leuker.

Reply
rietepietz 28 januari 2021 - 19:41

Een half uur is voor nu te lang dus ik bewaar het even .Maar voor zover ik het nu onder het schrijven langs zie gaan zonder geluid is het prachtig in elkaar gezet.

Reply
Nicky 29 januari 2021 - 16:48

Leuk gedaan! Zo vind ik het ook leuk. Als snap ik ook wel dat in het echie leuker is.

Reply

Plaats een reactie