Home kunst Beschilderde steentjes waaieren uit over de hele wereld

Beschilderde steentjes waaieren uit over de hele wereld

door Emile van Aelst

Ik weet niet of het jullie al is opgevallen, maar je ziet steeds meer beschilderde steentjes opduiken in parken, plantsoenen, op muurtjes of gewoon bij mensen in de tuin. Het eerst kwam ik er eentje tegen in het Plantsoen bij Wouter de Kabouter en vorige week kwam ik terecht op de facebooksite van Carla. Tijd om er eens dieper in te duiken en bij Carla op bezoek te gaan.

Carla zag het ergens op facebook en dacht oh wat een leuk idee en begon ook met steentjes te versieren.

De creativiteit komt bij Carla niet uit het niets. Al jaren maakt ze kettingen en armbanden voor vrienden en kennissen.

Ze heeft daar een mooi plekje voor in de serre.

De serre waarin ze haar sieraden maakt heeft een warme creatieve uitstraling.

Nadat ze begonnen was met de steentjes te versieren ging ze zich er meer in verdiepen en kwam tot de ontdekking dat er duizenden mensen in Nederland bezig zijn met steentjes versieren. De facebookpagina Kei Tof heeft bijvoorbeeld ruim 32.000 leden.

Ook in Leiden zie je steeds meer versierde steentjes en kwam ze bijvoorbeeld de facebooksite Leiden Rocks tegen.

Van het een kom je op het ander en zo ontdekte ze een Nederlandse in Australië die de pagina Reef Rocks Free Workshops heeft opgericht. De stenen koopt Carla via Kas, misschien wel het jongste ondernemertje van Nederland. De vader van Kas heeft een partij steentjes gekocht die Kas allemaal keurig gesorteerd en gewassen heeft. Hij verkoopt ze in doosjes van vier kilo met ongeveer 100 stenen er in.

In het begin van de coronapandemie stonden er overal beertjes voor het raam. Hoe leuk zou het zijn om nu overal in Nederland versierde steentjes aan te treffen en weer ergens anders neer te leggen.

Het is natuurlijk ook heel erg leuk om met je kinderen steentjes te versieren die ze dan zelf verdelen in de wijk of ruilen met andere kinderen.

Het zou leuk zijn als we met dit kleine gebaar op een grootse manier kleur aan de straat en de wijk kunnen geven. (foto’s hieronder gemaakt door Carla en Leidse Glibber)

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Yova 27 januari 2021 - 7:55

Wat leuk dat Carla mooie dingen maken. Steentjes heeft ze mooi gedaan. Armbandjes ziet goed. Wij zitten niet bij fb. Helaas kan ik niet zien. Daar moet je aanmelden. Carla ga gewoon door met mooie dingen maken.

Reply
Sjoerd 27 januari 2021 - 9:33

ik had er vorige week ook al een bericht over, ik vind het wel leuk, maar beperk me nog even tot aquarelleren.

Reply
די מריו 27 januari 2021 - 11:12

Ik heb ze hier nog niet gezien. Ik zal eens beter zoeken… misschien helpt dat.

Love As always
Di Mario

Reply
Suskeblogt 27 januari 2021 - 11:51

Hier geen zo’n steentjes te zien. Wel mooi zo te zien.

Reply
rietepietz 27 januari 2021 - 19:36

Nog niet op gelet, en om zelf zoiets te maken ben ik toch niet creatief genoeg. Er zitten ware kunstwerkjes bij.

Reply
Nicky 27 januari 2021 - 22:19

Hier ook nog niet gezien. Lijkt me wel leuk om te doen. (Ik moet ineens denken aan een steen die ik vroeger had. Daar zaten kleine kiezeltjes opgeplakt. En een bordje met daarop ‘Rockconcert’. Ik heb ‘m niet meer. Leuk idee om ‘m na te maken. Bedankt!)

Reply
Kakel 29 januari 2021 - 20:54

Vanmiddag zag ik er eentje liggen in het Koeienbos! Een blauw geverfde kiezen met een rood pijltje erop. Ik dacht aan een speurtocht voor kinderen maar had direct mijn twijfels. Had ik nou maar een foto gemaakt…
Elke vorm van creatief vermaak dat kleur brengt aan het leven waardeer ik. Enorm! Carla kan er wat van.
Lieve groet ♥

Reply

Plaats een reactie