Home Corona Nieuwe TV studio van Sleutelstad direct al volop in gebruik onder andere voor ZZ Leiden TV

Nieuwe TV studio van Sleutelstad direct al volop in gebruik onder andere voor ZZ Leiden TV

door Emile van Aelst

Per 1 januari heeft Sleutelstad naast de huidige radiostudio en kantoor een extra ruimte kunnen huren om een TV studio in te richten.

Nadat Sleutelstad de officiële omroep voor Leiden werd, mocht er ook tv worden gemaakt. Maar tv maken is makkelijker gezegd dan gemaakt. Los van alle nieuwe apparatuur, moet je ook een tv studio hebben en het moet doorgegeven worden.  Sleutelstad is in de regio te volgen via Ziggo kanaal 46, alleen KPN schijnt er nogal moeite mee te hebben en is niet echt snel (andere benaming voor waanzinnig traag) Sleutelstad door te geven en  zodoende zijn we daar nog steeds niet te zien. In en tegenover de radiostudio is er wel ruimte om een beetje tv op te nemen, maar het blijft dan radio kijken. ( foto is uiteraard archieffoto)

Naast deze problemen heeft Sleutelstad er ook bewust voor gekozen niet zomaar willekeurige pulp tv te gaan verzorgen met storingen en slecht beeld. Vandaar dat er tot nog toe, naast Woningsdag ( Koningsdag) en ‘Licht op Leiden’ voornamelijk extern opgenomen programma’s te zien zijn geweest zoals bijvoorbeeld, de 4 mei herdenkingen, de kerstnachtdiensten uit de Pieterskerk en het Leids Festival van het Levenslied. Direct na de feestdagen is er begonnen de studio in te richten om programma’s op te nemen.

Al snel was de studio klaar om in gebruik genomen te worden.

Vanwege corona kan je natuurlijk niet zomaar iedereen ontvangen, dus gaat het gesprek met de burgemeester voorlopig nog via een zoomverbinding met IJsbrand in de studio.

Sleutelstad is mediapartner van ZZ Leiden en zendt daarom ook het programma ZZ Leiden TV uit.

Maandagavond werd de eerste uitzending opgenomen en voelde ZZ technicus/opnameleider Paul Crama zich direct al helemaal thuis in de studio.

De interviews van het programma ZZ Leiden TV worden gedaan door Arie in’t Veld.

Het was natuurlijk dubbel feest. Behalve dat het de eerste uitzending was, heeft ZZ Leiden afgelopen zaterdag ook bij de herstart van de competitie met de grootste zege ooit 98-67 van aartsrivaal Donar uit Groningen gewonnen. Voor coach Geert Hammink alle reden om te lachen en trots op zijn team te zijn.

Na afloop van de opnames keken Paul en Arie even terug en waren tevreden met de opnames van de eerste aflevering.

ZZ Leiden TV is elke dinsdagavond te zien met interviews en spannende wedstrijdbeelden. Daarnaast zendt Sleutelstad alle wedstrijden een dag na de wedstrijd uit zowel op tv als internet. Wordt het ondanks alle corona beperkingen toch nog een mooi en spannend Basketball seizoen.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 20 januari 2021 - 8:56

Stapje voor stapje gaat het steeds wat verder. Ze groeien langzaam, maar sneller dan de PTT 😉 Ik kijk inderdaad regelmatig even bij Ava, maar helaas kan ik geen feed op de pagina krijgen, dus ik mis nog weleens een berichtje. Maar dan lees ik het later wel weer na. Of eigenlijk. Luister ik. 😉

Love As always
Di mario

Reply
Hans 20 januari 2021 - 14:44

Zeker nu we de avondklok er is gekomen is wat vertier en lokale informatie we welkom. Hans

Reply
rietepietz 20 januari 2021 - 17:57

En zo gaan ze stapje voor stapje op weg naar een volwassen TV station.

Reply
Nicky 23 januari 2021 - 22:25

Leuk! Gefeliciteerd!

Reply

Plaats een reactie