Home Centrum Winnaars Sleutellantaarn selfie zijn bekend en kregen hun prijs

Winnaars Sleutellantaarn selfie zijn bekend en kregen hun prijs

door Emile van Aelst

De hele maand december stonden de Leidse Sleutels prominent in het water van de Nieuwe Rijn en kon niemand ze over het hoofd zien.

De Sleutellantaarn is bedacht en gemaakt door Edwin Haasbroek met hulp van Bertram Wesselman en Jeroen Weijermars, voor het verhaal en de vergunningen, kon de Sleutellantaarn op het water van de Nieuwe Rijn geplaatst worden. Hoe de Lantaarn gemaakt is en het plaatsen kan je onder deze link lezen.

Naast de Sleutellantaarn stond een bordje met de oproep een selfie te maken van de Sleutellantaarn en kans te maken op een mooie prijs. Er kwamen ladingen foto’s binnen en zelfs burgemeester Henri Lenferink sprak zijn kerstboodschap uit met de Sleutellantaarn op de achtergrond. Uit alle ingezonden foto vielen er twee extra op. Allereest de selfie van Daniëlle van der Ham. Wat hierbij vooral opvalt is de Koornbeurs op de achtergrond en de weerspiegeling van de sleutels en de brug in het rimpelloze water.

  

Haar begeleidende tekst viel ook op en was in deze tijd erg treffend.

Eigenlijk zou er maar één prijs zijn, maar de foto van Sam Boezaard sprong er ook uit. Sam kwam diep in de nacht in de stromende regen langs, las het bordje en dacht dat ga ik doen. Met een fakkel in zijn hand liet hij zich op de foto zetten.

Voor beide prijswinnaars was er een heel exclusief cadeau, waarvan er slechts een paar gemaakt zijn. Jeroen Weijermars en en Edwin Haasbroek overhandigden voor de foto nog even officieel de prijs.

Ze kregen een tafelmodel van de Sleutellantaarn.

Als dank voor mijn artikelen over de Sleutellantaarn had ik de mazzel vorige week ook een exemplaar van Edwin te krijgen.

Ook bij Daniëlle en Sam zal het tafelmodel een mooi plekje krijgen wisten beiden al.

Er was nog een verrassing voor de prijswinnaars. Jeroen is sinds dit jaar de organisator van de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn, helaas vanwege corona kon de ijsbaan dit jaar niet door gaan. Jeroen gaat er vanuit dat volgend jaar de  ijsbaan er weer ligt en bood beiden een middagje/avondje gratis schaatsen aan. Niet alleen voor hen zelf, maar voor een hele groep. Sam gaat een jeugdteam van het Katwijkse Quick Boys gelukkig maken en Daniëlle neemt haar klas van de Samenwerkingsschool Emmaüs uit Leidschendam mee.

Edwin vertelde dat we de Sleutels hopelijk terug gaan zien in onder andere de Taptoe op 2 oktober en misschien nog wel op andere plekken in de stad.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 16 januari 2021 - 7:20

Leuk toch, als je uit Leiden komt en zo’n sleutel hebt staan. En nog uniek ook.

Love as always
Di mario

Reply
Sjoerd 16 januari 2021 - 8:04

Leuk voor beiden en jou, en als Leidenaar moet je natuurlijk zoiets in huis hebben…

Reply
rietepietz 16 januari 2021 - 16:45

Een Glibber kén niet zonder de sleutels van Leiden;-)

Reply
Hans Kanbier 18 januari 2021 - 16:13

Die sleutels zijn onmisbaar als je na middernacht nog niet terug bent in de stad en de bruggen zijn opgehaald en de poorten dicht dan kan je tenminste naar huis.

Reply
Nicky 19 januari 2021 - 21:17

Wat leuk! En super dat jij er ook een gekregen hebt.

Reply

Plaats een reactie