Home Leiden Leidse Rederij hield online Nieuwjaarsreceptie en Leidse Rederij nieuwjaarsquiz

Leidse Rederij hield online Nieuwjaarsreceptie en Leidse Rederij nieuwjaarsquiz

door Emile van Aelst

Ik denk en hoop dat wij de enige generatie zijn die later kunnen zeggen, wij hebben de online nieuwjaarsrecepties nog meegemaakt in 2021. Normaal gesproken zou ik deze en komende weken talloze nieuwjaarsrecepties hebben, nu had ik gisteravond al de tweede online receptie. De Leidse Rederij vierde het nieuwe jaar niet in het schipperscafé, maar online vanuit het havenkantoor.

Gastvrouw en heren waren Sofie, Stefan en Daaf. Om 19.00 uur melden de een na de andere schipper zich aan. Even voordat er iemand begint te piepen wat betreft de foto’s, Sofie en Stefan zijn een huishouden en Daaf bleef keurig op afstand, al kunnen foto’s iets vertekenen.

De schippers zien elkaar vanwege corona natuurlijk al tijden niet of heel weinig, vandaar werd het een begroeting met hee hallo en hoe gaat het, lang geleden joh.

Al snel was er een gezellige club schippers online.

Daaf hield eerst een korte nieuwjaarstoespraak en hoopte dat er komend jaar weer gevaren kan worden. Afgelopen jaar heeft de vloot vrijwel stil gelegen en als er gevaren werd dan was het met maar een paar mensen aan boord in verband met de anderhalve meter afstand.

We blijven positief vervolgde hij en kondigde aan dat in principe volgens de traditie de eerste zondag van april het vaarseizoen geopend gaat worden.

Ik hoop dat het seizoen dan echt mag starten, anders moeten we Stadsdichter Marianne van Velzen eens lief aan kijken of ze misschien een vervolg gedicht op haar gedicht van afgelopen jaar kan schrijven 🙂 Marianne schreef dit voorjaar een mooi gedicht bij het niet starten van het seizoen. In het gedicht benoemt ze alle boten van de rederij zoals bijvoorbeeld de Cocomacroon, Sodeju, Koekeroe, Irma la Douche, de Welvaart en de Doordouwer. Waterlanders een gedicht voor een vloot die niet vaart. Voor wie het niet kent, je kan het hier terugzien.

Na de korte toespraak werd het tijd te proosten op een mooi nieuwjaar.

Speciaal voor deze online receptie hadden Sofie, Stefan en Daaf een rederijquiz gemaakt met vijftig vragen die min of meer met de Leidse Rederij te maken hadden.

Vragen over de boten, over Leiden en bijvoorbeeld, Wie van deze schippers is nog geen vaarinstructeur.

Ik ben schijnbaar veiliger dan wettelijk verplicht, ik dacht drie reddingsboeien maar twee is wettelijk verplicht. Pech voor de andere 33 passagiers 🙂

Ik wil natuurlijk niet opscheppen, maar voor alleen maar de (semi) huisfotograaf heb ik het er toch niet slecht afgebracht 🙂

Voor de winnaars waren er corona gerelateerde prijzen. Dat hield in alles wat dit jaar mogelijk was aan super hoofdprijzen was uit de kast getrokken.

De eerste prijs,  een verzilverd theelepeltje, was voor Bianca en Vincent die lange tijd samen met mij bovenaan stonden, maar er uiteindelijk toch met de winst vandoor gingen. Ben benieuwd wie nu het lepeltje mag gaan gebruiken of dat ze afwisselen per week 🙂  Als een duveltje uit een doosje kwam bij de laatste vragen Ron omhoog schieten en pakte bij de laatste vraag de tweede plaats en het eierdopje. Zelf werd ik derde, maar…………….was wel de enige die zijn prijs uit handen van Sofie ontving, eigenlijk dus de hoofdprijs 🙂

Stefan, Sofie en Daaf konden na afloop tevreden terugkijken op een geslaagde nieuwjaarsborrel en quiz.

Het was leuk maar ook hier geldt weer, laten we hopen elkaar weer eens in het echt te zien en te kunnen varen.

 

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Nicky 9 januari 2021 - 0:22

Het ziet er wel heel gezellig uit maar ik hoop toch dat de volgende nieuwjaarsreceptie weer in real life is. Dat zal toch wel? En oh ja! Gefeliciteerd!

Reply
די מריו 9 januari 2021 - 7:37

Ze mogen hopelijk wel naar de dierenwinkel varen, want het visje heeft wel een heel zielig plantje… 😉

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 9 januari 2021 - 8:53

Proficiat, maar als hoffotograaf mag je ook wel over enige kennis van zaken beschikken…

Reply
rietepietz 9 januari 2021 - 15:42

En voor de meeste is het dus wél proosten voor eigen rekening bij een online receptie!;-)

Reply
Suskeblogt 9 januari 2021 - 17:13

Dergelijke online toestanden zijn niets voor mij. Ik hoop dat we dit jaar nog terug samen mogen komen om te proosten en het gezellig te maken.

Reply
Dwarsje 11 januari 2021 - 14:16

Ik wou ook al zeggen dat die drankrekening voor de rederij zoveel zal meevallen, dat ze na de Corona een gratis tochtje kunnen organiseren voor 20 of 50 opaatjes en omaatjes die al bijna een jaar binnen zitten.

Reply
Herbert Anholts 11 januari 2021 - 14:35

Hoi Dwarsje, dat zijn we zeker van plan! We geven al 3 jaar gratis vaartjes weg (elke woensdagochtend in de zomer) aan senioren en hopen dat zeker weer op te pakken zodra het weer kan/mag.

Reply
Emile van Aelst 11 januari 2021 - 16:49

Herbert is weer te bescheiden om te vermelden wie die gratis vaartjes weg geeft, omdat het niet de bedoeling is dat het gezien wordt als reclame voor het bedrijf waar hij voor werkt. Ik vind dat het best wel genoemd mag worden en daarom doe ik het maar. Onder deze link zie je dat ze zelfs toen het nog kon in de cornatijd door gingen met gratis vaartjes alleen toen voor zorgpersoneel omdat ouderen uiteraard niet kon.
https://www.leidseglibber.nl/2020/06/19/rondvaarten-kunnen-weer-en-ook-het-chdr-geeft-weer-vaartjes-weg/

Reply

Plaats een reactie