Home Feestdagen Twee keer plezier van je kerstboom

Twee keer plezier van je kerstboom

door Emile van Aelst

Als er een dankbaar klusje in huis is dan is het wel het opruimen van je kerstboom en alle andere kerstversieringen. Ik kijk er vanaf oktober naar uit om mijn boom neer te zetten en kan bijna niet wachten tot vijf december, want bij mij geldt wel Klaas er uit boom er in. Heerlijk als hij staat en supergezellig in huis en dan wordt het 1 januari en zie je er eerst tegenop dat je alles weer moet opruimen en denkt wanneer ga ik het doen dit jaar. Ik doe het altijd zo dat ik vast de dozen naar boven haal zodat ik kan beginnen wanneer ik wil, zonder smoes van dan moet ik eerst de dozen weer naar boven halen. Zaterdagmiddag kreeg ik een opwelling van opruimwoede en haalde de dozen naar boven.

Zaterdagavond nog even afkicken van de feestdagen. Tijdens het eten werd de drang om te gaan afbreken steeds groter.

En ja hoor een uurtje later stond de kamer vol dozen.

Ik heb ontdekt dat afbreken tijdens het optreden van een cabaretier, in dit geval Richard Groenendijk, geweldig werkt. Zouden ze dat nu bedoelen met het nuttige en het aangename verenigen.

Inderdaad mijn boom bestaat voor de helft uit Leidse ballen.

En ja hoor, ik denk voor bijna iedereen herkenbaar, denk je dat de boom leeg is en heb je met veel gepuzzel alle doosjes weer in de grote doos gekregen. Kom je #&4F%$%(* nog een stuk ellende tegen.

Op het moment dat de boom weg is en alle kerstzooi op tafel staat, lijkt het een puinhoop maar begon ik licht in de duisternis te zien.

Omdat je regelmatig even staat te kijken of luisteren naar de conference, duurt het misschien wel iets langer. Maar daar is in voorzien, want na Groenendijk begon Micha Wertheim.Om half een was alles opgeruimd en stonden zelfs de dozen alweer in de kelder. Tijd om op je gemak te gaan zitten en te genieten van de ruimte. Eigenlijk voor de tweede keer genieten van je kerstboom, alleen nu dat hij er niet is.

Ik liet Happy uit en dacht, eigenlijk moet het licht op het terras ook zo snel mogelijk weg.

Ik keek wel even, maar hield me gelukkig in.

Zondagmiddag was het laatste stukje kerst opgeruimd.

Nog een weekje of 48 wachten en het mag weer naar boven.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Hans 6 januari 2021 - 7:26

Je hebt je gewoon lekker vermaakt met opbouwen en afbreken, werkt positief.
Ik heb mijn stalenkerstboom nog staan, maar als je snel kijkt zie je hem niet staan. Hans

Reply
bvision 6 januari 2021 - 8:40

Als ik klaar ben met opruimen en lekker tevreden in de stoel zit, zie ik meestal nog wel iets staan of hangen wat ik vergeten ben. Overigens staat bij mij nu Hennie in de rechterzijbalk ik verander dus het het nuttige en het aangename verenigen in het nuttigen van het aangename verenigen…

Reply
די מריו 6 januari 2021 - 9:04

Jij hebt lekker gegeten zaterdagavond….

Love As always
Di mario

Reply
Hans Kanbier 6 januari 2021 - 11:18

Kijk Emille zo is het inderdaad. Bij ons is nu ook alles weer op zolder. (behalve dan die paar vergeten dingetjes die we de komende weken nog gaan tegenkomen). De boom staat klaar om vrijdag opgehaald te worden door de gemeente.

Reply
Kakel 6 januari 2021 - 15:03

Je Leidse kerstballen zijn gaaf!
Zo. jij hebt je zelf goed verwend met lekker eten. Ik ben trots op je (-:
Het is waar: je hebt twee keer lol van je kerstboom, haha. En ook ik vond onderop nog een verlaten kerstbal, grrrr!
En dan je zin: “Ik keek wel even, maar hield me gelukkig in.” Heerlijk, jouw humor.
Wat heb jij veel kaarten gekregen!
Lieve groet ♥

Reply
Margie 6 januari 2021 - 16:45

Klaar! Pot narcissen op tafel…!

Reply
rietepietz 6 januari 2021 - 19:26

Ik doe ongeveer hetzelfde zij het dan als jij zegt naar boven halen, zeg ik naar beneden halen en bij “brengen”werkt dat precies eender;-) Dit keer niet één bal vergeten…. maar natuurlijk wél ander los spul dat ik vergeten was.
Zullen we volgend jaar “samen” bij skype gourmetten. Ik zat tweede kerstdag ook alleen te gourmetten om de restjes op te maken van de dag ervoor met het gezin van de kleindochter . 😉

Reply
Nicky0607 7 januari 2021 - 14:08

Ik vind het ook altijd weer lekker als-ie weg is. Ik was dit jaar ‘vroeg” met zetten dus heb ‘m meteen na Kerst weer opgeruimd. De lichtjes buiten laat ik altijd wel nog een tijdje hangen. Een klein beetje die saaie januari-maand opfleuren…

Reply

Plaats een reactie