Home Corona Nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden was ook online heel druk bezocht en gezellig

Nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden was ook online heel druk bezocht en gezellig

door Emile van Aelst

Wie mij vorig jaar gezegd had, volgend jaar maak je een verslag van een online Nieuwjaarsreceptie die had ik totaal voor gek verklaard. Maar ja door corona is alles anders geworden en was er vanavond een online Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden. Sorry ik ben misschien iets te chauvinistisch, maar we kunnen zelfs online een drukke en gezellige Nieuwjaarsreceptie houden, ik heb echt anderhalf uur genoten en mij virtueel de tandjes gehold van kamer naar kamer. Iedereen die zich aangemeld had voor de online Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden zal het met mij eens zijn, dat dit echt heel leuk en interessant was. Alle foto’s zijn uiteraard screenshots van mijn scherm.

Elke Leidenaar en ook daarbuiten kon zich aanmelden om bij dit online evenement aanwezig te zijn en daar was druk gebruik van gemaakt. Om kwart over zeven begon de Minerva Jazzband ‘Staten Generaal’ te spelen in afwachting van de start van het programma.

Om half acht heette presentator Menno Bentveld de kijkers welkom en legde uit wat we ongeveer konden verwachten vanavond. Aan de zijkant van de foto’s zie je dat er een chat mogelijkheid was waar heel druk gebruik van gemaakt werd.

Samen met burgemeester Henri Lenferink opende hij het programma.

De Nieuwjaarstoespraak van Henri duurde ongeveer twintig minuten, dus daar ga ik echt geen samenvatting van geven. Wel is het leuk om te melden dat Leiden zich ondanks alle coronamaatregelen keurig gedragen heeft tijdens Oud & Nieuw en er weinig tot geen echte incidenten waren.

Zoals ook elk jaar in de Pieterskerk gebeurt werd na de toespraak het Leids Volkslied gespeeld en ik weet bijna zeker ook in veel huiskamers meegezongen. Dat is dan wel weer een voordeel van online, dan durf ik ook uit volle borst mee te zingen want niemand kan horen hoe slecht ik zing.

Op een normale receptie loop je rond en praat met bekenden, raadsleden, wethouders en vertegenwoordigers van bijvoorbeeld sport, cultuur en noem maar op. Dat kon vanavond online ook. In de plenaire studio was het onderdeel College Tour waar Menno Bentveld gesprekken voerde met diverse gasten zoals Lia de Jongh van zorginstelling Topaz en gemeente secretaris Pim van Vliet.

Ook had Menno een gesprek met Bart van Zijll Langhout, Vice President, Strategic Alliances EMEA & Janssen The Netherlands Campus Lead.

Hij vertelde hoe het stond met het vaccin dat in Leiden wordt gemaakt. Ze hebben vrijwel alle fases afgerond en hopen in het tweede kwartaal het vaccin voor gebruik beschikbaar te mogen stellen.

Behalve de plenaire ruimte kon je ook diverse kamers binnen gaan om te chatten met vertegenwoordigers van sport, politiek en cultuur. En wie daar allemaal geen zin in had en alleen maar ontspanning wilde kon verschillende optredens volgen zoals van bijvoorbeeld Roselle.

Om een beetje een indruk te geven van het hele programma heb ik mij virtueel de tandjes gehold van kamer naar kamer, naar amusement en de plenaire zaal in de studio. Regelmatig wipte ik even binnen bij het Leids Politiek Café waar Sleutelstad politiek verslaggever Chris de Waard sprak met een aantal raadsleden en ook het publiek via de chat vragen kon stellen.

Sportliefhebbers konden hun hart ophalen en vragen stellen bij Leiden Insight waar wethouders en sporters in gesprek waren en antwoord gaven op vragen van de bezoekers.

Even snel terug naar amusement waar ik net nog een stukje van Barry Badpak kon meepakken.

En ook Armin van Buuren nog even langs zag komen.

Bij de kamer Leidse Vroege Vogels kwam ik precies op het juiste moment binnen om een geweldig nieuw Leids plan te horen. Jeroen Maters vertelde dat er plannen zijn om een 100 bruggenloop te gaan houden in Leiden. Een loop dwars door de stad waarbij je over bijna alle Leidse bruggen komt. Het is de eerste en enige 100 bruggenloop ter wereld, waarbij je 21 kilometer kan hardlopen of wandelen. Volgens mij moet dat een evenement worden waar nationaal en internationaal belangstelling voor zal zijn.

Omdat ik best veel haast had om overal even binnen te wippen was ik maar heel kort in de kamer Podium Leiden waar diverse vertegenwoordigers van de Leidse cultuur met de wethouder en bezoekers in gesprek gingen.

Gelukkig hoefde ik mij virtueel niet te haasten om op tijd te zijn voor het proostmoment in de plenaire studio. Alle kamers gingen automatisch dicht en stonden we allemaal weer in de studio om te proosten op het nieuwe jaar.

Speciaal voor het nieuwe jaar had Ludwig Smith van The Rockschool het lied ‘Een mooi jaar 2021’ geschreven dat vanavond in première ging. Hieronder het filmpje van het nummer.

Het programma werd afgesloten met een aantal nieuwjaarswensen van Leidenaren op de markt.

Ik denk, weet bijna zeker, dat iedereen die er bij was genoten heeft. Een van de chatters schreef, ‘ ik voelde mij heel verbonden, Leiden goed 2021’. Ik kan het daar helemaal mee eens zijn.

Het was geweldig, maar uiteraard hopelijk eenmalig. Ondertussen zijn de opnames van het plenaire deel ook online gekomen, dus zet ik die er nog even onder.  Ennuhhh bedankt Menno Bentveld, ik voel mij vereerd dat je mij in de eerste anderhalve minuut twee keer noemt 🙂

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 5 januari 2021 - 7:39

Had ik er eindelijk bij kunnen zijn, ben ik het nog vergeten. maar ik was dan ook nog aan het eten op dat moment.

Love As Always
Di mario

Reply
Yova 5 januari 2021 - 10:05

Jij bent echt druk bezig geweest zeg. Elkaar via tv spreken. Nieuwjaarsreceptie heb je dan op de werk. Bij Ferry is niet zo. Geen nieuwjaarsreceptie. April is dan laatste maand. Triest. Beste wensen voor jou 2021.

Reply
bvision 5 januari 2021 - 11:55

Goed bezig Emile, je hebt je in ieder geval niet verveeld en ook nog wat aan de conditie gedaan met al je (virtueel) gehol…

Reply
rietepietz 5 januari 2021 - 19:15

Het lijkt me enorm verwarrend maar dat ligt vast aan mij. Ik miste een felicitatie voor de burgervader die z’n ambtstermijn verlengt zag worden.

Reply
Kakel 5 januari 2021 - 19:28

Leiden heeft echt alles uit de kast getrokken om er toch een topevenement van te maken en dat is gelukt! Je mag je terecht chauvinist noemen, Emile. Ik vind het knap dat je overzicht kon houden…
Lieve groet.

Reply
Nicky0607 7 januari 2021 - 13:25

Zo, dat ziet er goed uit, zeg! Dat hebben ze goed aangepakt!

Reply

Plaats een reactie