Home Corona Tal van bekende Leidenaren maandag bij Online Nieuwjaarsreceptie Gemeente Leiden

Tal van bekende Leidenaren maandag bij Online Nieuwjaarsreceptie Gemeente Leiden

door Emile van Aelst

De Leidse Nieuwjaarsreceptie staat al jaren bekend als een van de drukste, gezelligste en meest ongedwongen Nieuwjaarsrecepties van het land. Het leukste is dat er echt een dwarsdoorsnede van Leiden komt. Helaas kan de normale Nieuwjaarsreceptie in de Pieterskerk dit jaar niet door gaan, maar is er een geweldig online alternatief.  Want de foto hier onder laat wel zien dat deze drukte dit jaar niet slim is.

Leiden laat zich natuurlijk niet kennen, vandaar dat er een online receptie komt die verrassender en spectaculairder gaat worden dan de normale Nieuwjaarsrecepties. Zoals Cruyff al zei; ‘elk nadeel heb zijn voordeel’.  Dit jaar kan je gewoon vanuit je luie stoel de receptie volgen en hoef je niet door de kou en meestal regen naar de Pieterskerk, daarnaast  kunnen ook mensen van buiten Leiden eens kijken hoe het er bij ons aan toe gaat. Je hoeft je alleen maar even aan te melden en dan krijg je maandag een link toegestuurd om het te volgen. Natuurlijk zijn er de vaste onderdelen zoals de toespraak van burgemeester Henri Lenferink.

Ook treedt de jazzband De Staten Generaal uiteraard op.

We gaan natuurlijk ook het Leids Volkslied zingen.

Dit jaar niet in de Pieterskerk, maar gewoon met de hele familie in de huiskamer.

Het programma is heel uitgebreid en interactief, zo kun je na de toespraak virtueel verschillende kamers binnen gaan waar je kan praten/chatten met bijvoorbeeld wethouders, raadsleden, sporters zoals Worthy de Jong, ZZ Basketball en roeister Nicole Beukers, maar ook diverse museumdirecteuren en andere Leidenaren. Er zijn ook diverse optredens en wensen van bekende Leidenaren zoals Armin van Buuren, Ray Benjamin, Vivienne Aerts, Roos en Barry Badpak.

Vroege Vogels presentator Menno Bentveld presenteert de avond en heeft onder andere interviews met vertegenwoordigers van het Leidse Jansen Biologics, waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan een vaccin tegen corona. Dit alles is slechts een greep uit het overvolle programma dat voor iedereen te volgen is. Nog een voordeel je hoeft niet te dringen bij de bar, je loopt gewoon even naar je eigen ijskast.

Er wordt afgesloten met een grote verrassing. We kunnen dan misschien niet elkaar in het echt gelukkig nieuwjaar wensen,  maar het kan vast net zo gezellig en vooral ook interessant worden als de gewone Nieuwjaarsreceptie.

Iedereen kan er bij zijn, je moet alleen even aanmelden via de link www.nieuwjaarsreceptieleiden.nl dan krijg je maandag de link in je mailbox om er gezellig bij te zijn, of om eens te kijken hoe wij dat in Leiden doen.

En dan komen we volgend jaar gewoon weer met zijn allen naar de Pieterskerk.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 2 januari 2021 - 23:41

Ik was zelfs online niet uitgenodigd…

Love As Always
di mario

Reply
די מריו 2 januari 2021 - 23:43

owh wacht.. ik lees het verkeerd.. het moet nog gebeuren.. ik kan me gewoon opgeven….

Love As always
Di mario

Reply
Emile van Aelst 3 januari 2021 - 3:15

Misschien brengen we Harderwijk op een idee 🙂

Reply
bvision 3 januari 2021 - 8:40

Moet je ook nog zelf je drank gaan kopen. Dat wordt een goedkope voor Henri…

Reply
rietepietz 3 januari 2021 - 20:56

Nou het zal druk genoeg worden dus als niet Leidenaar laar ik de ruimte voor de Leidenaars.

Reply
Nicky0607 4 januari 2021 - 18:51

Nou, gewoon houden zo. NIks meer aan doen, gewoon zo laten. Hoeft er ook niemand de Bob te zijn.

Reply

Plaats een reactie