Home Feestdagen Kinderen, horeca, bedrijfsleven, steun voor de Voedselbank groter dan ooit

Kinderen, horeca, bedrijfsleven, steun voor de Voedselbank groter dan ooit

door Emile van Aelst

Ondanks dat het eigenlijk triest is dat in Nederland Voedselbanken nodig zijn, zie je deze dagen toch alleen maar vrolijke gezichten bij de Voedselbank Leiden en omstreken. Die vrolijke gezichten komen door de enorme steun die er momenteel is voor het werk van de Voedselbank. Medewerkers zijn blij met alle steun en de cliënten krijgen goed gevulde tassen mee en zelfs een kerstpakket. Gisteren was weer zo’n aandoenlijk moment toen Justin (12) Hidde (14) en Ysis (9) bijna tweehonderd houdbare producten kwamen aanbieden.

Terwijl het heel druk was bij de Voedselbank met cliënten die levensmiddelen kwamen halen, maakte klantencoördinator Paula van Kesteren uiteraard gelijk tijd vrij om de kinderen te ontvangen. Ysis vertelde dat ze langs de deuren in de buurt waren gegaan om te vragen of mensen iets over hadden voor de Voedselbank en dat bijna iedereen gelijk iets gaf.

Paula legde uit hoe belangrijk het werk van de Voedselbank is en hoe blij ze zijn met al dit soort giften en vooral hoe fijn het is dat ook kinderen zich willen inspannen om iets voor anderen te doen.

Toen ging de achterbak open en stond Paula versteld van het aantal producten dat de kinderen verzameld hadden.

Slaat nergens op, maar ik moest opeens denken aan Neerlands Hoop in Bange Dagen ( Freek de Jonge en Bram Vermeulen)  die ooit een stuk hadden over een gezin dat op vakantie naar Duitsland ging. ” Haben sie etwas anzugeben. Nein sprak de vrouw in keurig ingestudeerd Duits. Aufmachen bitte zei de douanier. Watte zei de vrouw, duidelijk niet ingestudeerd. Uit de kofferbak van de auto kwam een voorraad levensmiddelen te voorschijn die in een kleine VIVO winkel niet misstaan zouden hebben”.  Stom he sommige stukken cabaret blijven je je hele leven bij, ik moest er gelijk aan denken toen de achterbak openging 🙂

De kinderen hielpen de levensmiddelen in de rolcontainer te zetten.

Het paste allemaal net aan in de rolcontainer.

Ze duwden hem zelf ook nog naar de ingang van de Voedselbank. Naar binnen brengen kon vanwege de strenge coronamaatregelen helaas niet, daarom nog even een foto bij de bus van de Voedselbank.

Paula maakte met Hidde, Justin en Ysis de afspraak dat zodra de coronamaatregelen versoepeld zijn ze worden uitgenodigd voor een rondleiding door het pand van de Voedselbank.

Terwijl ik nog even meeliep om mijn spullen te pakken viel mijn oog op een grote rolcontainer met dozen. Kerstpakketje grapte ik, nou dat klopt vertelde bestuurslid Karel van Schie. De medewerkers van Rebel Horeca hebben samen met een aantal leveranciers een kerstpakket samengesteld voor alle 460 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

In de pakketten zitten levensmiddelen voor een ontbijt, lunch en diner zodat iedereen een hele dag lekker kan eten. Er is door de koks ook een uitgebreide beschrijving bijgedaan zodat iedereen in een handomdraai een gezonde en lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

Geweldig toch hoe de laatste weken iedereen zo bezig is om het ook voor de cliënten van de Voedselbank gezellig te maken met Kerst. Van 29 tot 31 december verkoopt Einstein ook oliebollen voor de deur en daarom zit er in het pakket ook nog een voucher om gratis tien oliebollen af te komen halen op de Nieuwe Rijn.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 23 december 2020 - 23:49

Aan de ene kant zo triest dat Nederland dit nodig heeft. Aan de andere kant, wat een geweldige mensen. daar.

Love As Always
Di mario

Reply
bvision 24 december 2020 - 8:23

Ik vind dat ook de voedselbank zelf een pluim verdiend. Ik ondersteun deze dan ook maandelijks met een gift, alhoewel dat eigenlijk niet nodig zou moeten zijn.

Reply
rietepietz 24 december 2020 - 20:52

Het gaat zelfs z;o goed met de voedselbanken in de regio dat ze tot nu toe de riante ondersteuning van de overheid nog niet nodig gehad hebben, ze gaan at geld terug geven hoorde ik in een interview.

Reply
Hans 24 december 2020 - 22:29

Het is soms wel de wereld op zijn kop, zo’n rijkland en dan voedselbanken die uitgeput raken.
Kinderen die bijspringen, er is hoop.
Fijne kerstdagen gewenst. Hans

Reply
Nicky 26 december 2020 - 21:49

Wat goed van die kinderen! Toppertjes zijn het!
Die kerstpakketten zijn ook geweldig. Maar inderdaad; eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn.

Reply

Plaats een reactie