Home Centrum Henk Schiffmacher zie je niet zo snel over het hoofd en zijn nieuwe boek al helemaal niet

Henk Schiffmacher zie je niet zo snel over het hoofd en zijn nieuwe boek al helemaal niet

door Emile van Aelst

En toch bleven de foto’s van zijn signeersessie laatst, nog net voor de lockdown, even liggen. Op dat moment had ik geen tijd om er iets over te schrijven en daarna gebeurde er zoveel dat het even vergeten werd. Het is dat gisteren iemand vroeg of ik er geweest was en of ik wist of het boek nog te koop is bij Babooka. Te koop is het er zeker, alleen of je het nog voor de kerst kan krijgen moest ik even navragen.

Ik belde mede-eigenaar Lawrence Armitage en vroeg of de boeken nog voorradig waren  en of er een mogelijkheid was om te bestellen. Het antwoord was twee keer ja. Het boek is er nog en als je het besteld komen komen ze het in de regio  gratis thuis brengen. Dus als je nog een kleurrijk en kunstzinnig kerstcadeau zoekt even bellen of mailen en het komt in orde.

Lawrence vroeg of ik ook nog wat foto’s voor hem had, toen ik ze doorstuurde dacht ik zonde eigenlijk dat ik er niets mee gedaan heb. Henk Schiffmacher is toch een mooi en apart mens.

Vandaar toch nog maar een kort verslagje van de signeersessie bijna twee weken geleden. Henk zat geheel coronoproof achter een scherm tijdens de signeersessie.

Er zat alleen een gleufje in waar een redelijk pocketboekje doorheen kan, maar niet het gigantische boek van Schiffmacher.

Voor iedereen die langs kwam schreef of tekende Henk Schiffmacher iets persoonlijks in het boek.

Ik ben zo blij dat ik altijd hondenkoekjes in mijn zak heb, want je kan een schat als deze toch niets weigeren en zeker niet als het mag van de baas.

De hond heet Sioux en is een Zwitserse herder. Louise van Teylingen, de vrouw van Schiffmacher, vertelde me dat hij al wat ouder is en overal mee naar toe gaat.

Er hadden zich aardig wat mensen aangemeld voor de signeersessie. Vanwege afstand en dergelijke werden ze om beurten binnengelaten. Zo nu en dan moesten de kopers en fans even wachten want Henk nam voor iedereen ruim de tijd en maakte met iedereen een praatje. Natuurlijk vroeg Sioux zo nu en dan ook even de aandacht.

Deze fan kwam speciaal uit Rotterdam om een gesigneerd exemplaar te kopen.

Ik heb het idee dat de tekening in het boek iets te maken had met de koper.

Helemaal tevreden ging hij terug richting Rotterdam.

Bijna elke keer als ik bij Babooka ben kom ik goede vriend en advocaat Jelle Splinter tegen.

Ingewijden en bekenden weten dat ik het aan zijn inzet te danken heb, dat ik de laatste jaren zo lekker op mijn gemak kan fotograferen zonder zorgen.

Toch leuk nog iets met de foto’s gedaan te hebben en antwoord heb kunnen geven op de vraag of het boek nog voor de Kerst of oud & nieuw in huis kan zijn.

Gelukkig zijn veel winkels in Leiden  een eigen bezorgservice gestart. Dus heb je nog wat nodig koop online, maar wel lokaal zo houden we de middenstand overeind en het is voor de feestdagen in huis.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

bvision 23 december 2020 - 11:21

Heerlijk zo’n man te kunnen fotograferen. Hij heeft er echt een kop voor…

Reply
rietepietz 23 december 2020 - 18:41

Het boek staat niét op mijn verlanglijstje dus doe geen moeite;-)

Reply
די מריו 23 december 2020 - 23:48

Ik woon in de omgeving waar Henkie is opgegroeid.. geldt dat dan ook voor de regio qua bezorgen? 😉

Love As always
Di mario

Reply
Nicky 26 december 2020 - 20:41

Bij mij staat het boek ook niet op mijn verlanglijstje. Die hond vind ik wel geweldig!

Reply

Plaats een reactie