Home Corona Revaliderende ex-coronapatiënt schenkt 300 kerstpakketten aan medewerkers van de IC van het LUMC

Revaliderende ex-coronapatiënt schenkt 300 kerstpakketten aan medewerkers van de IC van het LUMC

door Emile van Aelst

Tijdens de eerste coronagolf begin dit jaar werd Jeroen van Elewout besmet met corona. Het begon met een kriebeltje op de borst, maar een dag later op 17 maart kwam hij in het Alrijne ziekenhuis terecht. Het ging zo snel bergafwaarts met Jeroen dat hij werd overgebracht naar de IC van het L.U.M.C. hij werd hier 49 dagen in coma gehouden terwijl artsen vochten voor zijn leven. Van de tijd dat hij in coma lag weet hij niets meer, van de inzet, kundigheid en vriendelijkheid daarna weet hij des te meer. 7 Augustus kwam Jeroen het ziekenhuis uit en heeft nu nog dagelijks revalidatie omdat hij opnieuw heeft moeten leren lopen en schrijven. Vandaag werden er 300 kerstpakketten bij het LUMC afgeleverd.

Jeroen was begin december jarig en wilde die dag eigenlijk een groot feest geven voor de medewerkers van de IC, maar ja dat zit er nu natuurlijk niet in. Hij vroeg zijn vriend Claas Griffioen of er iets van een kerstcadeautje geregeld kon worden omdat hij kerstpakketten verkoopt. Zoals vaak in Leiden komt van het een het ander en liep het een beetje uit de hand.

Claas en Jeroen benaderden een aantal van hun relaties en kennissen en voor Jeroen het goed en wel besefte hadden we het niet meer over een cadeautje, maar over driehonderd goed gevulde kerstpakketten.

Vrijdag waren vrijwilligers druk bezig de driehonderd pakketten in te pakken.

Een behoorlijk klusje, want de pakketten zijn echt goed gevuld.

Geweldig dat zoveel bedrijven direct meewerkten.

In alle pakketten zit een persoonlijke bedankbrief van Jeroen.

Ja sorry het lijkt misschien een beetje op een kinderhandschrift, maar ik heb weer opnieuw moeten leren schrijven. Toen ik het ziekenhuis uit kwam kon ik echt niets meer. Alles moet ik opnieuw aanleren, maar het belangrijkste is ik leef gelukkig nog.

De pakketten werden opgeslagen in het magazijn van Drankenhandel Boonekamp en vandaag door hen bezorgd bij het L.U.M.C.

Voordat de wagen ging rijden kwam SBS6 langs om opnames te maken voor Hart van Nederland.

Jeroen vertelde hoe en waarom hij tot deze actie was gekomen. (vanavond om half elf is het uitgezonden)

Claas Griffioen vertelde dat hij geen seconde na hoefde te denken toen Jeroen hem vroeg of hij wilde helpen.

Zijn vrouw Pauline en dochter Eva zijn er van overtuigd dat hun man/vader er zonder de IC medewerkers niet meer geweest zou zijn. Ze mochten wekenlang niet op bezoek komen, maar werden drie keer per dag door het ziekenhuis gebeld om te vertellen hoe het ging.

Om tien uur stonden de medewerkers van de IC klaar om de pakketten in ontvangst te nemen.

Verpleegkundige Jessica Maas en Evert de Jonge, afdelingshoofd van de IC, waren blij Jeroen Elewout weer te zien en in betere gezondheid dan een paar maanden geleden.

Claas had zijn megafoon meegenomen om heel kort toch nog iets te zeggen. Het is maar goed dat de straat voor laden en lossen behoorlijk breed is, anders zou je het met de corona anderhalve meter nooit redden 🙂

Namens alle medewerkers namen Jessica Maas en Evert de Jonge de pakketten in ontvangst.

Het liefst hadden ze met meer medewerkers de pakketten in ontvangst genomen, maar helaas is het vanwege de tweede golf alweer waanzinnig druk op de afdeling vertelde Evert de Jonge.

Wellicht brengen de kerstpakketten een beetje verlichting voor de medewerkers en zien zij hoe dankbaar patiënten kunnen zijn.

In de fotoslideshow/filmpje nog wat sfeerbeelden en daar passen als muziek natuurlijk alleen maar Richard Groenendijk en Youp van het Hek onder 🙂

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 22 december 2020 - 7:24

Een mooie actie van hem zeg. En natuurlijk van alle mensen die hebben meegewerkt.

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 22 december 2020 - 8:08

Daar krijg ik een brok van in mijn keel, wat een schitterende actie, dat zegt meer dan wat onze regering er van maakt. Dit is een superpluim voor de zorg. En een gedegen artikel van jouw hand.

Reply
rietepietz 22 december 2020 - 19:24

Fijn als mensen hun dankbaarheid laten zien.

Reply
Nicky 25 december 2020 - 23:38

Prachtig, zeg!

Reply

Plaats een reactie