Home Corona Leids Festival van het Levenslied dit jaar niet in de Schouwburg, maar wel 3e Kerstdag op Sleutelstad TV

Leids Festival van het Levenslied dit jaar niet in de Schouwburg, maar wel 3e Kerstdag op Sleutelstad TV

door Emile van Aelst

Dit jaar kon het Leids Festival van het Levenslied helaas niet door gaan vanwege alle coronamaatregelen. Al maanden geleden bleek dat de voorronde in de kroegen niet ging lukken en hoopte de organisatie nog wel op een voorstelling in de Schouwburg. Ook dat werd steeds moeilijker en gelukkig werd nog op tijd besloten om het niet door te laten gaan en uitsluitend een tv programma op te nemen. Afgelopen zondag werden volgens een strak schema de opnames gemaakt in  Café de Vriendschap in Zoeterwoude en uiteraard liep iedereen, op de artiesten en presentatoren na, met een mondkapje.

De presentatie was in handen van de organisatoren Hugo Choufour en Frank van Leeuwen.

Er stond aardig wat techniek klaar, Hans Stauttener en Robbert Beurse achter de camera’s, Jan Fielemon geluid en Reanne van Kleef mixte de beelden.

Als eerste traden Rudy & Bianca op met onder andere ‘Het huisje bij de brug’ van Wies Cave.

Kristel zingt normaal in een band, maar speciaal voor dit festival zong ze ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld en ‘Een roosje mijn roosje’ van Conny van den Bos.

Artiesten kwamen binnen, kregen een kop koffie, mochten hun twee nummers zingen, kregen nog een kop koffie en een cadeautje en werden vriendelijk verzocht weer weg te gaan. Het klinkt niet aardig, maar het kon niet anders om geen problemen te krijgen.

De volgende artiest kent bijna iedereen in Zoeterwoude.

Niet zo vreemd want John Melody is in het dagelijks leven postbode in Zoeterwoude.

Ik was blij een oude bekende toch weer terug te zien op het podium. Jonie van der Meij was in de jaren negentig de belofte van Nederland en werd ook wel de nieuwe Hazes genoemd. Door tegenslag, hebben we jaren niets meer van hem gehoord tot hij opeens in 2013 in de finale van Holland Got’s Talent stond.

In 2016 stopte hij opnieuw met zingen om rustig te gaan leven met zijn nieuwe liefde en niet elke keer uit te hoeven leggen wat er in de voorgaande jaren gebeurd was. Gelukkig heeft hij toch de draad weer opgepakt en stond, best wel een beetje nerveus, zondagmiddag voor de camera met nog steeds een dijk van een stem. Als je je ogen dicht deed leek het alsof André Hazes terug was. Ik hoop dat Jonie doorgaat met optreden en we hem weer vaker gaan horen en zien.

De 17 jarige Gio Swikker uit Den Haag is al vanaf zijn tweede jaar gek op zingen en gaan we nog veel van horen. Zaterdagavond stond hij in het Ziggo Dome, helaas met maar 30 mensen als publiek, voor het programma  ‘Ik geloof in mij’.  Zondagmiddag zong hij alweer de sterren van de hemel bij het Leids Festival van het Levenslied.

Ronn Amsterdam had er een behoorlijke rit op zitten.

Je zou denken hij komt uit Amsterdam, maar nee hij komt uit Wijchen. Toch had hij er de rit voor over om hier te kunnen optreden. Wij waren ook blij dat hier naartoe gekomen was.

In de jaren 90 was de Bob Color Band een van de meeste gevraagde bands van Nederland en stond op vele festivals. Bijvoorbeeld acht jaar lang als huisorkest bij het Vijf Mei Festival in Amsterdam. Vanaf 2002 treed Rob Wiedijk solo op als een levende jukebox.

Het publiek kan kiezen wat ze willen horen en Bob Color zingt het. Voor het Leids festival van het Levenslied zong hij onder andere de klassieker ‘Beestjes’ van Ronnie en de Ronnies.

Na afloop even coronaproof op de foto met Bianca, waar hij op 3 October 2019 in Café de Plantage de zaak muzikaal op stelten had gezet.

De laatste artiest was ondertussen ook al binnen gekomen.

Kees Haak, inderdaad de zoon van Nico Haak, zingt niet alleen eigen nummers, maar brengt natuurlijk ook een ode aan zijn vader.

En zet op derde kerstdag de stoelen maar vast aan de kant voor een kleine anderhalve meter familie polonaise op de grote hits van Nico Haak zoals Foxy Foxtrot en Honkie Tonkie Pianissie.

Frank en Hugo hopen dat iedereen zondagavond 27 december om 20.30 uur naar Ziggo kanaal 46 kijkt, als je in deze regio woont. Maar op internet kan je het ook live volgen op www.sleutelstad.nl/tv . Volgend jaar hopelijk weer een normaal Festival van het Levenslied met voorrondes in de kroegen en de finale in de Schouwburg.

In het filmpje hieronder een paar korte sfeerbeelden die ik zelf vanaf de zijkant opgenomen heb en het natuurlijk niet halen bij de TV uitzending van derde kerstdag.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 19 december 2020 - 7:24

Ze vinden overal een oplossing voor. Mooi opgelost dit ook weer.

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 19 december 2020 - 9:18

Jammer dat het op deze manier moet, voor al die artiesten is momenteel ook niet los op live gebied. Toch leuk dat het op deze wijze toch een vervolg heeft.

Reply
rietepietz 19 december 2020 - 19:04

Maar jij zat weer eerste rang natuurlijk!

Reply
Nicky 21 december 2020 - 16:59

Da’s een prima oplossing zo. Dan maak je er thuis gewoon een feestje van!

Reply

Plaats een reactie