Home 3 October/Leids Ontzet Alles gaat digitaal, dus ook de Algemene Leden Vergadering van de 3 October Vereeniging

Alles gaat digitaal, dus ook de Algemene Leden Vergadering van de 3 October Vereeniging

door Emile van Aelst

Het zal de geschiedenisboeken ingaan als de eerste online jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van de 3 October Vereeniging. Het zal ook de boekjes in gaan als waarschijnlijk de kortste ledenvergadering van de Vereeniging ooit. Na precies 40 minuten was de vergadering afgelopen en de hele agenda afgewerkt.

In verband met de AVG regels plaats ik geen screenshots van de deelnemers aan de vergadering. Op zich jammer natuurlijk want het zag er wel gezellig uit. Het bestuur zat ruim voor achten al klaar om exact om 20.00 met de vergadering te beginnen.

Bij de oprichting in 1886 werd in de statuten vermeld dat er minimaal eens per jaar een Algemene Leden Vergadering moet plaats vinden.  Het waren geen mensen met een vooruitziende blik want met de situatie nu in 2020 was geen rekening gehouden, of …………..juist een heel vooruitziende blik dat ze al wisten dat we het gewoon digitaal gingen doen in 2020. Voorzitter Rik Kamps opende de vergadering, die natuurlijk anders dan anders was.

De ALV is niet alleen traditioneel, ook het openen van de vergadering met het Leids Volkslied is traditioneel. Leuk gezicht dat zowel het bestuur als alle deelnemers thuis opstonden om het eerste en vierde couplet te zingen.

 

Hierna volgde het verslag van de secretaris Jurgen van der Velden.

Het financieel verslag van penningmeester Bart van der Poel bracht hij zoals elk jaar weer op rijm.

De kascommissie heeft onlangs de boeken gecontroleerd en alles is weer in orde bevonden.

Bij de ingekomen vragen zat onder andere de vraag of er bij de hutspotmaaltijd rekening gehouden kan worden met veganisten. Het bestuur gaat dit onderzoeken. Hierna de herverkiezing van een aantal bestuursleden. Normaal gesproken gaat het desbetreffende bestuurslid de zaal uit en beslissen de leden over de herbenoeming. Bij de benoeming wordt sinds een paar jaar een pedelstaf gebruikt. Ik weet niet of Claas Griffioen digitaal aanwezig was, maar de mooie pedelstaf die hij enkele jaren geleden maakte en aan de Vereeniging schonk is op onverklaarbare wijze verdwenen. Het bestuur vraagt zich af of Claas nog een kopie heeft of kan/wil maken. Nu werd gevraagd of bij een vraag of tegenstem het desbetreffende lid zijn of haar digitale handje wilde opsteken. Er kwamen geen handjes dus onderstaande bestuursleden werden herbenoemd.

Maartje Klapwijk werd na een tweejarige snuffelstage voorgedragen als nieuw bestuurslid. Ook bij deze benoeming ging er geen digitaal handje de lucht in en dat is maar goed ook. Degene die hier een digitaal handje had opgestoken zou ik zijn computer laten crashen, want Maartje is echt een harde werker en een goede aanwinst voor het bestuur.

Het werd een avondje van benoemingen en herbenoemingen, want ook bij de Commissarissen waren er herbenoemingen.

Ook werden een aantal nieuwe Commissarissen benoemd.

Het was een uniek ervaring om mee te maken, maar volgend jaar in mei hopelijk weer een gewone ALV. Ik miste natuurlijk ook de rondvraag met zijn vaste vragenstellers zoals de tweelingbroer van Rens Heruer, de vraag hoe groot de kermis wordt, of er nog krokodillen meelopen in de optocht en al die andere vragen die deze vergadering normaal gesproken zo leuk maken.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 17 december 2020 - 7:27

En toch weten wij mensen overal weer een oplossing voor te vinden.

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 17 december 2020 - 11:08

het is in ieder geval weer eens wat anders…

Reply
rietepietz 17 december 2020 - 13:17

En niet te vergeten het drankje dat er normaal gesproken zeker bij zal horen;-)

Reply
Nicky0607 18 december 2020 - 14:35

Ik vind het super handig om zo te vergaderen! En omdat het zo ongezellig is, schiet het inderdaad lekker op. wij hebben zelfs onze nieuwjaarsborrel digitaal binnenkort. Ben benieuwd.

Reply

Plaats een reactie