Home Leiden VTV (Club58) vrijetijdscentrum voor mensen met een beperking, hoopt door crowdfunding volgend jaar door te kunnen draaien

VTV (Club58) vrijetijdscentrum voor mensen met een beperking, hoopt door crowdfunding volgend jaar door te kunnen draaien

door Emile van Aelst

VTV het centrum voor deelnemers met een beperking dreigt nu echt te moeten sluiten of geen activiteiten meer aan te kunnen bieden. Een crowdfundingsactie moet wat verlichting in het begin van het komend jaar brengen, anders houdt het wellicht op.  Naast de crowdfundactie zijn ook de deelnemers zelf hard bezig om geld binnen te halen. Deze week maken ze kerststukjes om te verkopen.

In 2018 trokken vrijwilligers en deelnemers nog aan de bel vanwege het terugdraaien van de subsidies. Het was verkiezingsjaar dus iedereen luisterde aandachtig en vond ook dat VTV een heel belangrijke functie voor deze kwetsbare doelgroep heeft. Het komend seizoen wordt het VTV na alle bezuinigingen en stopzetten van de subsidie nu echt met sluiting bedreigt. Maar ja het is geen gemeenteraadsverkiezingsjaar, dus een politieke oplossing zit er waarschijnlijk even niet in en nog twee jaar wachten dan bestaat VTV Leiden waarschijnlijk al niet meer. Vandaar de crowdfunfdactie en in onderstaand filmpje leggen de deelnemers zelf uit hoe belang het VTV voor hen is.

Ik ging maandagavond even kijken bij een aantal deelnemers die druk bezig waren de kerststukjes te maken, waaronder ook Roos die in het filmpje ook te zien is.

Vanwege de coronabeperkingen kunnen de kerststukjes niet afgehaald worden, maar worden ze door de vrijwilligers thuis bezorgd.

Na het maken van de stukjes even ontspannen en lol maken met een lekker dansje.

Ik hoop dat er via de crowdfundactie genoeg binnen komt om in elk geval te kunnen opstarten. Het streefbedrag is eigenlijk alleen voor de opstart van het nieuwe seizoen, het zou mooi zijn als de werkelijke opbrengst een stuk hoger wordt. Misschien zouden de huidige raadsleden nog eens moeten kijken naar het betoog van deelneemster Elvira in de raadszaal  vlak voor de verkiezingen van 2018. Het ging toen nog voornamelijk om te zorgen dat de buurgemeenten ook bleven subsidiëren zodat deelnemers uit buurgemeenten het Leidse VTV konden blijven bezoeken. De buurgemeenten betalen nog steeds keurig, alleen heeft Leiden zelf de subsidie ingetrokken en aan een andere partij vergund, die niet het specifieke werk van het VTV kan bieden. Volgens mij is er ergens iets verkeerd gegaan in die twee jaar.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 15 december 2020 - 22:31

Ik hoop maar dat ze veel geld ophalen, want zoiets mag toch niet verloren gaan.

Love As Always
Di mario

Reply
Hans 15 december 2020 - 22:44

Het is te hopen dat men dat men het red, het is nu zo’n vreemde tijd.
Het is voor de mensen ook een veilige plek om te zijn. Hans

Reply
bvision 16 december 2020 - 8:32

Ik hoop dat ze het redden… De zorg voor deze doelgroep mag toch niet verloren gaan alleen door corona.

Reply
Nicky 16 december 2020 - 11:23

Toch een beetje een vergeten groep in deze tijd, heb ik de indruk. Ik hoop dat ze door kunnen gaan.

Reply
rietepietz 16 december 2020 - 13:57

Gelukkig zullen de kerststukken vlot van de hand gaan want dáár is wel vraag naar nu de winkels dicht zijn. Bij de overheid wordt vaak net even aan de verkeerde handels getrokken.

Reply
Margie 16 december 2020 - 14:13

Heel essentieel… 🕯💛🕯

Reply

Plaats een reactie