Home Centrum ‘Zij geeft mij kracht’ de nieuwe CD van Peter van der Plas, met mooie Leidse clip

‘Zij geeft mij kracht’ de nieuwe CD van Peter van der Plas, met mooie Leidse clip

door Emile van Aelst

Deze week kwam de nieuwe CD van Peter van der Plas uit.  Het nummer is bijna volledig een Leids product, ondanks dat Peter van der Plas een Haagse zanger is. De bijbehorende clip is helemaal in het Leidse centrum opgenomen en de tekst van het nummer is geschreven door de Leidse Henny van der Steen.Zaterdagmorgen werd in huize van der Steen de eerste CD aangeboden aan Henny. Het is een Nederlandstalig nummer en een puur levenslied. Als je binnenkomt bij Henny van der Steen verwacht je niet dat hij een levenslied geschreven heeft. Hij is overduidelijk een groot KISS fan van het eerste uur.

Terwijl in de ene kamer alles om KISS draait, vind je in de andere kamer diverse gitaren en nog een echte Marshall box die doet herinneren aan de jaren dat Henny speelde in de hardrockband Razende Roeland, waarmee hij zelfs nog tournees door Scandinavië heeft gedaan.

Vorig jaar trad Peter van der Plas op in het Leidse café ’t Brandewijntje. Henny vond dat hij een geweldige stem had en bood spontaan aan een nummer voor hem te schrijven. Helaas kwam het er nooit van, totdat Peter begin november Henny aan zijn belofte herinnerde en vroeg of hij een nummer voor de verjaardag van zijn vrouw wilde schrijven. Binnen een weken was het nummer klaar en de clip opgenomen. Deze week werden zowel de clip als de CD gepresenteerd.

Er moest natuurlijk wel geproost worden op de goede samenwerking. Zowel Peter als Henny zijn beter in muziek dan in Champagne openmaken. Gelukkig draait Lydia van der Steen daar haar hand niet voor om.

Bij zo’n presentatie maken de bubbels het natuurlijk extra feestelijk.

Maar uiteraard vormde muziek wel de boventoon, dus pakte Henny zijn gitaar om het nummer te spelen.

Leuk zo’n Leids- Haagse samenwerking.

De clip is gemaakt door de Haagse Wesley van der Leur en de beelden zullen zeker weten de meeste Leidenaren en liefhebbers van Leiden erg aanspreken, want er komen een aantal mooie plekken in het centrum in voor.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 14 december 2020 - 6:38

Hoeveel anders is het in deze tijd. En toch doorzetten en een plaat opnemen. Goed hoor.

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 14 december 2020 - 11:30

Leiden Promotion…

Reply
Nicky0607 14 december 2020 - 13:43

Het is niet zo mijn genre maar potverdikkie wat lief! Ik krijg nooit een liedje voor mijn verjaardag. 🙁

Reply
rietepietz 14 december 2020 - 19:31

Hij heeft inderdaad een prettige en mooie zangstem.

Reply

Plaats een reactie