Home Centrum Restaurant Koetshuis de Burcht opent Pop-Up restaurant in Hotel Ibis Leiden

Restaurant Koetshuis de Burcht opent Pop-Up restaurant in Hotel Ibis Leiden

door Emile van Aelst

Hoe mooi is het als ondernemers elkaar in deze moeilijke tijden kunnen vinden en samen aan de slag gaan om allebei lekker aan het werk te blijven.  Er was maar een gesprekje voor nodig en toen wisten Tom en Clarita Holswilder van Koetshuis de Burcht en Leontine Groenendijk, General Manager Hotel Ibis Leiden, dat ze samen op horecagebied iets heel moois konden gaan doen de komende tijd.

Het concept van de Ibis hotels is, overnachten met ontbijt en het diner gebruiken de gasten buiten de deur ergens in de stad. Nu de restaurants gesloten zijn kunnen de gasten van Ibis dus eigenlijk nergens eten, want Ibis heeft wel een keuken maar geen koks en bedienend personeel.  Tom en Clarita hebben ondanks de corona een gezellige zomer gedraaid in het Koetshuis en zagen de wintermaanden met vertrouwen tegemoet. Mooie plannen voor een winterterras en binnen gezellig dineren. Helaas gooide de sluiting van de horeca roet in het eten en verder dan een beetje take away in de weekenden kwam het niet. Wel heel leuk dat veel vaste gasten even langs kwamen om iets te halen en een praatje te maken.Leontine heeft een leeg hotel omdat er niet gegeten kan worden, Tom en Clarita hebben een mooi restaurant en een gemotiveerd team dat baalt dat ze in deze gezellige wintermaanden het de gasten niet naar hun zin kunnen maken. Waarom gaan we niet samen iets leuks doen voor onze gasten, zo kwam het idee van het Pop-up restaurant. Een goede service voor de hotelgasten en Koetshuis de Burcht biedt een diner aan inclusief overnachting. Op deze manier kunnen de meeste al besproken kerstdiners toch nog doorgang vinden. De ruimte in het hotel was niet echt ingericht als sfeervol restaurant, maar dan haal je het A Team van sfeermakers in huis, oftewel Nieuwenburg Sfeer & Events om de ruimte gezellig in te richten.

Pudji en haar meiden gingen vanmiddag aan de slag om van een vrijwel lege ruimte een gezellig restaurant te maken.

Er werd gesjouwd met tafels en stoelen en decoratie aan de pilaren aangebracht, kortom het was even knallen vanmiddag.

In een paar uur tijd moest alles omgebouwd worden tot sfeervol restaurant.

Daar draaien Pudji en haar team hun hand niet voor om en maken er in no time iets gezelligs van.

Het was ook even een klus om alle spullen vanuit het Koetshuis over te brengen naar het Ibis Hotel.

Het is niet alleen de keuken, al het personeel van Koetshuis de Burcht is vanaf nu hier te vinden. Vanmiddag werd de bar ingericht en gekeken waar alles staat en hoe het werkt.

Voor de koks van het Koetshuis is het natuurlijk ook even wennen om in een vreemde keuken te gaan koken.

Wel een heel leuke uitdaging en het hele team is blij dat ze eindelijk weer aan de slag kunnen met dat wat ze leuk vinden, het verwennen van hun gasten.

Het zag er eind van de middag heel anders uit dan aan het begin van de dag.

Beide restaurant gedeeltes zien er warm en sfeervol uit.

Het wordt duidelijk een warme en gezellige decembermaand in het Ibis Hotel en restaurant van Koetshuis de Burcht.

Afgelopen weekend hebben Leontine Groenendijk en Clarita Holswilder vast geproost op de mooie samenwerking.

Vanmiddag kwam de heer van Duijn, haar voormalige  directeur succes wensen met dit mooie initiatief.

Er kan rechtsreeks bij Ibis Leiden Centre worden geboekt, maar ook op de website of via de facebookpagina van Koetshuis de Burcht is meer informatie te vinden. Voor de prijs hoef je het niet te laten € 54,50 p.p. inclusief overnachting en met de Kerst € 150,00 voor 2 personen inclusief overnachting.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

די מריו 10 december 2020 - 7:00

Eindelijk een beetje inkomen. Goed bezig ondernemers.

Love As always
Di mario

Reply
Margie 10 december 2020 - 10:57

Klinkt als…Jij ook weer lekker onder de pannen!
Ziet er supergezellig uit!

Reply
bvision 10 december 2020 - 11:58

het zijn niet voor niets ondernemers… En ik vind het een uitstekende oplossing.

Reply
rietepietz 10 december 2020 - 13:11

En zo wast de ene hand de andere, prima oplossing toch?

Reply
Hans 10 december 2020 - 21:35

Ook hier zie je weer de kracht en het doorzettingsvermogen van een ondernemer.
Heel veel respect voor ze en hoop dat het aanslaat bij de klanten. Hans

Reply
Wim de Leeuw 14 december 2020 - 12:54

Briljant ondernemerschap! En dat de helden van Koetshuis de Burcht overal kunnen koken – zelfs tijdens de Slag om Leiden bij Minerva – dat weet iedereen!

Reply
vanessa Brinkman 15 december 2020 - 22:31

Gaat dit nog door ondanks de stevige Lock down?

Reply
Emile van Aelst 15 december 2020 - 22:40

Helaas niet

Reply

Laat een reactie achter bij vanessa BrinkmanReactie annuleren