Home Corona We zitten thuis met de kerst, laten we dan lekker eten halen/bezorgen met bijpassende dranken erbij

We zitten thuis met de kerst, laten we dan lekker eten halen/bezorgen met bijpassende dranken erbij

door Emile van Aelst

Waar we eigenlijk allemaal al een beetje bang voor waren is een feit, er komt geen versoepeling en we zitten thuis met de feestdagen. We kunnen hoog of laag springen, maar het is nu eenmaal zo. Het is natuurlijk voor iedereen heel vervelend, maar voor wie het helemaal erg is, dat is de horeca en de horecagroothandel. Nu we toch thuis zitten denk ik dat goed is om twee dingen te doen, maak het zo gezellig mogelijk en steun je plaatselijke horeca door eten af te halen of te laten bezorgen. In Leiden is nu de site Lekker in Leiden gelanceerd met doorlinken naar tientallen horecagelegenheden waarbij je rechtstreeks kan bestellen. Hierdoor komt de volledige opbrengst bij het restaurant en niet bij tussenpersonen. Voor de lezers buiten Leiden kan ik maar een ding aanraden, kijk eens of er ook bij jullie in de buurt zoiets is. Hoe dan ook steun de plaatselijke horeca, tenzij je in de toekomst altijd zelf wil koken omdat er geen horeca meer is.

Het is natuurlijk niet alleen de horeca die het slecht heeft, wat dacht je van de toeleveranciers en de evenementenbranche. Stuk voor stuk hebben die het waanzinnig moeilijk. Ik kwam toevallig gisteren Sabine Boonekamp van de gelijknamige Drankengroothandel Boonekamp tegen. Het bedrijf is vanwege de horeca lockdown dit jaar al ruim vijf maanden gesloten geweest.

Wie Sabine kent weet dat het een mensen mens is en zelf vaak het meest geniet van alle festivals die zij bevoorraden en vaak ook sponsoren. Niet alleen de noodgedwongen sluiting maar ook het contact met klanten en publiek op de festivals en in de kroegen mist ze heel erg. Om toch nog een beetje bezig te blijven en mensen te zien, gaat ze in december drie weekenden open voor particulieren. Ik ging vandaag even bij haar kijken. Het viel mij op dat ondanks dat het bedrijf gesloten is, ze toch weer haar Grolschflesjes kerstboom in de hal van het kantoor had opgebouwd.

Het was een raar gezicht, normaal is het een en al bedrijvigheid in de hal en moet je oppassen niet in de weg te lopen van vorkheftrucks en palletwagentjes. Nu was het doodstil in de grote bedrijfshal en stonden er her der showtafels met de lekkerste drankjes.

Het idee om dit te doen is tweeledig. Natuurlijk hopen we op deze manier nog een beetje omzet te hebben, maar ook het contact met het publiek missen we zo. Daarnaast horen we regelmatig in de stad, ik zou wel eens rond willen kijken bij jullie. Dat is nu dus mogelijk, zo maken we van de nood een deugd.

We hebben wat flessen gezellig ingepakt en kunnen dat ook doen met flessen die klanten zelf uitkiezen.

We blijven allemaal thuis dit jaar en willen dan ook een zo gezellig en lekker mogelijk kerstdiner hebben. Gelukkig gaan veel mensen bestellen en andere gaan gezellig in de keuken staan. Een ding is een jaarlijks probleempje welke wijn bij welk gerecht. In het restaurant wordt dat je keurig uitgelegd, maar ja nu zitten we thuis.

Als de bezoekers weten wat ze gaan koken of bestellen, dan kunnen wij er de bijpassende wijnen bij zoeken voor ze. Het is allemaal zo lekker dat je je misschien moeilijk in kan houden en van alles wil kopen. De medewerkers van Boonekamp zetten het met alle plezier voor je in de auto 🙂

En voor wie geen wijn drinkt, je hebt natuurlijk altijd de vrijheid een lekker biertje te drinken.

Dit jaar is vuurwerk verboden, maar er is gelukkig wel een alternatief. Als we om 00.00 uur allemaal de champagnekurken laten knallen, dan wordt het toch nog een knallend oud en nieuw.

Het kan zomaar zijn dat je dacht even snel drank halen bij Boonekamp en daarna een kerstboom kopen. Je kan het op je dooie gemak doen want als je te laat bent om nog een kerstboom te kopen dan is zelfs daar aan gedacht en neem je er hier eentje mee. Er staat niet voor niets ‘Boonekamp meer dan drank alleen’ op de vrachtwagens.

De komende twee weekenden is Boonekamp open voor particulieren, kom kijken, proeven, praatje maken en heerlijke drankjes voor de feestdagen kopen. Vrijdag en zaterdag van 10 tot 16 uur en zondag van 11 tot 16 uur.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 9 december 2020 - 9:57

Ik hoop maar dat we er gezond en goed uit kunnen komen.

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 9 december 2020 - 10:07

Als het zo doorgaat is de hele horeca straks kapot.

Reply
Hans 9 december 2020 - 12:02

En dan geven we natuurlijk de schuld aan de regering terwijl die er ook nix aan kan doen dat de natuur dit virus over ons heeft uitgestrooid.
Laten we de pijn eerlijk verdelen, dus alle vaste lasten van de horeca (huur, pacht, hypotheek, premies, belasting, enzo) net zo beperken als de inkomsten. Dan hebben alle partijen er last van en niet alleen de kroegbaas/restauranteigenaar.

Reply
Nicky 9 december 2020 - 16:18

Voor de ondernemers is het erg, ja. Maar verder? Ik snap niet dat er zoveel mensen zijn die zo’n moeite hebben met thuis blijven. Ik ben graag thuis. En ik maak het nu ook gezellig. Komt helemaal goed.

Reply
rietepietz 9 december 2020 - 19:21

Eigenlijk eet ik altijd al het liefst gewoon thuis dus dat doe ik deze kerst ook. Scheelt een hoop gezoen al heb ik hier en daar ook bij ons al bedrijven gezien die wel een maaltijd thuid willen brengen.

Reply
Hans 9 december 2020 - 23:47

Deze corona pandemie, sloopt mensen en bedrijven.
De feestdagen zijn zo niet voor iedereen een feest, je zaak zou maar op omvallen staan.
Ik zit ook alleen, de angst overwint men wil het risico gewoon niet lopen.
Wens je gezonde feestdagen Emile.

Reply

Plaats een reactie