Home Centrum Gezellig druk, maar niet overdreven druk in het Leidse centrum.

Gezellig druk, maar niet overdreven druk in het Leidse centrum.

door Emile van Aelst

In tegenstelling tot een aantal andere steden viel de drukte in Leiden op zich best mee. Natuurlijk zo nu en dan dacht je oei dat is wat druk, maar veel mensen gingen dan gewoon een andere kant uit.

Rare tijd eigenlijk, we willen de plaatselijke middenstand steunen en vragen tegelijkertijd niet massaal naar het centrum te komen. Maar ja het is even niet anders en op maandag- of dinsdagmiddag kan je ook heel goed boodschappen doen als je tijd hebt.

Er was laatst een hele toestand over een foto waarop het heel erg druk leek. Hier heb ik een leuk voorbeeld, ik nam vanaf de Catherinabrug een foto, waarop het best druk lijkt in de Catharinasteeg.

Hooguit een halve minuut later was ik van de brug af en maakte deze foto van de Catharinasteeg.

Op de markt was het ook niet overdreven druk en bij de AC-Tion stond een rijtje wachtenden.

De Maarsmansteeg was ook zo goed als leeg, maar dat gaf me wel de kans deze sterke tekst goed in mij op te nemen 🙂

Even staan genieten van de lichtjes en het geglitter van de Kerstwinkel van FAAS est 2016.

Tja als straatmuzikant is het natuurlijk ook geen wereldleven op dit moment, want er mogen geen groepen mensen blijven staan luisteren.

De Burchtsteeg zou normaal gesproken ook veel drukker moeten zijn.

Take Awaypietjes bij Einstein, daar is duidelijk over nagedacht. Daarom heet het misschien ook wel Einstein.

Er is veel take away in de stad en gelukkig langs het water genoeg ruimte om coronaproof het op te eten.

Ik denk dat er veel luchtjes gegeven gaan worden met Sinterklaas.

Sieraden doen het schijnbaar ook goed dit jaar.

In de zeventiger jaren werkte ik bij HIJ, de voorloper van WE, je kon er elk jaar de klok op gelijk zetten dat op de zaterdag voor Sinterklaas om 14.15 uur de Donkersteeg vast stond en het publiek niet meer voor- of achteruit kon.

Dat zag er zaterdag wel even anders uit.

Elke drukte blijft natuurlijk momenteel te druk, maar het viel in  het Leidse centrum echt enorm mee en er werden veel mondkapjes gedragen.

Ik stapte even bij de dumpwinkel van Lenie Labrujère binnen en ook van daaruit kon ik zien dat het echt niet druk was in de Haarlemmerstraat. Deze beelden zijn van 15.25 uur, is wel eens drukker geweest volgens mij.

Ik denk dat het Leidse publiek zich keurig gedragen heeft op deze normaal gesproken drukste zaterdag van het jaar.

In de fotoslideshow nog een aantal foto’s met daaronder als muziek, het kan niet missen, het nummer ‘Tebbie nou op je muil’ van Jopie Parlevliet.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Margie 29 november 2020 - 8:46

Leuk dat printer van Hij met Tup op de hoek…🌹

Reply
bvision 29 november 2020 - 9:14

Hij is er niet meer schoot me zo in de gedachte… Ik had wel een kadettje in de aanbieding. Ik winkel vrijwel altijd op Maandag en donderdag ochtend. Dat gaat meestal wel goed. Alleen met de kerst moet ik iets anders verzinnen

Reply
די מריו 29 november 2020 - 16:13

Ik winkel alleen op maandag en woensdag, de rest moet ik werken. Op zondag winkel ik eigenlijk nooit. Dus ik heb geen last van de drukte.

Love As always
Di mario

Reply
rietepietz 29 november 2020 - 18:27

Gelukkig hoef ik niet in het weekend te winkelen en loop sowieso door als er mensen staan te wachten. Dan ga ik wel een andere keer ,ik heb de tijd. Het lijkt op foto’s inderdaad vaak te druk maar dat geeft best wel een vertekend beeld.

Reply
Nicky 29 november 2020 - 20:40

In de rij voor de Action! Triest dieptepunt. Ik houd sowieso al niet van winkelen en nu al helemaal niet. Ik heb eindelijk een goed excuus om niet te shoppen.

Reply
Hans 29 november 2020 - 22:31

Ben niet in het centrum geweest, maar hier verliep het vrij normaal in het winkelcentrum.
Maar ik mis nu toch niet veel van mensen die bij elkaar kruipen. Hans

Reply
Kakel 30 november 2020 - 17:40

Afgelopen zaterdag stond ik in de rij (!) voor de Action in een gemeente die 6x groter is dan ons dorp. Ik had het liefst rechtsomkeert gemaakt maar ja…iemand wilde per se een cadeautje van Action…
In Leiden ziet het er overzichtelijker uit dan in Rotterdam. Niet dat ik daar geweest ben (-: De foto’s en beelden zeiden genoeg. Ik mijd zoveel mogelijk drukte.

Reply

Plaats een reactie