Home Leiden Campagne Orange the World gestart op internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Campagne Orange the World gestart op internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

door Emile van Aelst

De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Om aandacht voor de campagne te vragen kleuren in ruim honderd landen tienduizenden gebouwen oranje. Ook in Leiden zijn meerdere gebouwen in oranje licht gezet.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland krijgt zelfs vijfenveertig procent van de vrouwen en meisjes te maken met geweld.

Waarom gebouwen in oranje licht zetten. Geweld blijft heel vaak verborgen met het verlichten van panden wordt de spotlight gezet op de actie tegen verborgen geweld.

De kleur oranje staat voor een zonnige toekomst voor vrouwen en meisjes in een leven zonder geweld.

In Leiden wordt de campagne gevoerd en gesteund door het Vrouwennetwerk Leiden, Zonta aan de Leede, twee Soroptimistclubs, Amnesty Leiden en de universiteit Leiden.

De organisaties achter de campagne zijn een petitie gestart om de regering op te vragen werk te maken van een betere aanpak om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan. De petitie kan onder deze link getekend worden.

De gebouwen blijven in oranje licht staan tot 10 december, de internationale Dag van de Rechten van de Mens.

In Leiden staan deze gebouwen in het licht, de Schouwburg, Koornbeursbrug, Hartebrugkerk, het Academiegebouw, oude Universiteits Bibliotheek, de Zeevaartschool en Museum Volkenkunde.

Het belangrijkste is natuurlijk om stil te staan bij de campagne en de petitie te tekenen, maar een wandeling langs de prachtig aangelichte gebouwen is ook aan te raden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 26 november 2020 - 23:00

Het is blijkbaar nodig, er zijn landen waar een vrouw helemaal niets voorstelt en slecht wordt behandeld. Hans

Reply
די מריו 27 november 2020 - 6:52

45 procent in Nederland.. wat slecht van ons. Je zou toch denken als beschaafd land dat je ver onder het gemiddelde zit.

Love As always
di Mario

Reply
bvision 27 november 2020 - 10:03

Chapeau, mooie foto’s. En de aandacht meer dan waard. Ik begrijp het niet, ik zou een vrouw nooit slaan of op een andere wijze pijn doen.

Reply
Nicky0607 27 november 2020 - 16:15

Schokkende cijfers vind ik dat altijd. Dan zie je maar dat die aandacht hard nodig is.

Reply
rietepietz 27 november 2020 - 19:59

Het staat inderdaad erg mooi die gebouwen in oranje maar eigenlijk heb ik niets met dit soort acties. Er zal niet één man die z’n vrouw weleens mishandeld door op andere gedachten komen. Niet dat ik weet hoe het dán opgelost moet worden .

Reply

Plaats een reactie