Home Centrum Hebben we volgend jaar nog kroegen en restaurants, of heel veel kringloopwinkels

Hebben we volgend jaar nog kroegen en restaurants, of heel veel kringloopwinkels

door Emile van Aelst

De lockdown tijdens de eerste corona golf deed natuurlijk al heel veel pijn, maar de pijn in de tweede golf is nog veel groter. Veel ondernemers zijn gelukkig wel heel creatief en vrijwel overal in Leiden kan je zowel drankjes als eten afhalen of laten bezorgen.

Bijna iedereen heeft wel een afhaal mogelijkheid zoals bij Lemmy’s de blikjes bier en menuboxen.

Bij het Stadsbrouwhuis kan je zelfs bier vers van de tap krijgen.

Bij Jazz & Wijncafé de Twee Spieghels helaas even geen jazz, maar gelukkig wel koffie en thee voor voorbijgangers en om toch de band met de vaste klanten te bewaren.

Ik hoor steeds meer mensen die echt de gezelligheid en service met een glimlach beginnen te missen. Zeker nu de donkere dagen begonnen zijn heeft iedereen meer behoefte aan warmte en gezelligheid.

Bij Rockcafé Lazerus wordt je voorlopig niet lazerus.

Wie mij een jaar geleden verteld zou hebben dat ik nu in Lazerus Koffie 2GO zou kopen met gratis kerstbal die had ik voor gek verklaard. Helaas is het keiharde realiteit.

Laten we hopen dat we verstandig zijn en oppassen, zodat er in januari geen derde golf gaat komen. Als dat gebeurd is de kans groot dat we volgend jaar echt meer kringloopwinkels dan horeca hebben 🙁

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Margie 26 november 2020 - 0:58

Tis bar en boos…

Reply
די מריו 26 november 2020 - 6:54

Het straalt nog wel een beetje gezelligheid uit, maar eigenlijk wil je het niet op deze manier.

Love As always
Di mario

Reply
bvision 26 november 2020 - 11:37

Als we de welvaart afmeten aan het aantal kroegen ging het hier vroeger een stuk beter toen de mijnen nog open waren. Hoensbroek was toen een klein dorp maar langs de weg van de staatsmijn Emma tot aan het kasteel lagen meer dan 50 kroegen…

Reply
Hans 26 november 2020 - 12:37

Je vraag laat niets aan de verbeelding over.
Voor de horeca is het een ramp, vele zullen er toch blijvende schade of onderdoor gaan. Hans

Reply
Nicky0607 26 november 2020 - 14:25

Ik denk dat we volgend jaar zomer weer op het terras zitten. “Mag ik één biertje en één rode wijn, alstublieft” En dan komt de serveerster je drankjes brengen en dan zegt ze: “Dat is dan € 85,-” .

Reply
rietepietz 26 november 2020 - 15:07

Hoewel ik als ik onderweg ben soms wel graag voor een lunch ga mis ik verder eigenlijk niets, ik heb eigenlijk liever thuis koffie of een drankje. Maar het is heel beroerd dat zoveel kroegen dit niet meer kunnen bolwerken.

Reply

Plaats een reactie