Home Centrum Henny Wiggers, oprichter winkelketen Henny’s Rits overleden

Henny Wiggers, oprichter winkelketen Henny’s Rits overleden

door Emile van Aelst

Vanmorgen is op 76 jarige leeftijd Henny Wiggers overleden, eigenlijk in de volksmond beter bekend als Henny Rits van de kledingzaken Henny’s Rits.  De reclame slogan ‘één broek voor twee billen’ kende destijds elke Leidenaar en ook nu nog hoor je de slogan regelmatig terug als je over Henny spreekt.

Behalve een succesvol zakenman was Henny ook altijd bezig met Leiden. Zo richtte hij de serviceclub Sport50 op, nadat de club 50 leden had werd het omgedoopt in Business Club Leiden. Hij was een van de oprichters van Propop het popfestival dat jarenlang half oktober in de Stadsgehoorzaal werd gehouden. Henny was ook een gul sponsor en het is ondoenlijk om alle sportevenementen, verenigingen en andere gelegenheden te noemen die konden rekenen op zijn steun. In 2010 ontving Henny de Gouden Speld van de gemeente Leiden voor zijn vele verdiensten voor de stad. Tijdens het 30 jarig bestaan van de BCL in 2017 werd Henny door de leden uitgeroepen tot Henny van Leyden. De toenmalige Stadsdichter Wouter Ydema schreef speciaal voor hem het gedicht Henny van Leyden. Als eerbetoon aan Henny hieronder het gedicht en de reactie van Henny.

Henny was al enige tijd ziek, maar bleef altijd optimistisch, aardig, vrolijk en geïnteresseerd in alles en iedereen. Een van de laatste keren dat ik Henny zag was bij de  Haring Drive Thru van het 3 October Gilde, waar hij zichtbaar genoot om iedereen weer eens te zien in deze tijd waarin je door corona elkaar weinig of niet zag.

Henny’s Rits, één broek voor twee billen. Henny Wiggers, één man voor heel Leiden.

Henny bedankt voor je jarenlange vriendschap, rust zacht.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 24 november 2020 - 7:04

Gecondoleerd Glibber met het verlies van een vriend.

Love As always
Di mario

Reply
bvision 24 november 2020 - 8:32

Zo iemand verliezen zal velen pijn doen. Gecondoleerd Leiden en familie.

Reply
rietepietz 24 november 2020 - 18:22

Gecondoleerd, een vriend verliezen is verdrietig Zijn nabestaanden zullen zich getroost voelen door jouw mooie eerbetoon

Reply
Nicky 24 november 2020 - 22:41

Sterkte, Emile. Voor jou en iedereen die hem mist.

Reply

Plaats een reactie