Home Corona Sinterklaas maakte onaangekondigde verrassingsrondvaart door Leiden

Sinterklaas maakte onaangekondigde verrassingsrondvaart door Leiden

door Emile van Aelst

Tot nog toe heeft vrijwel iedereen vanwege de corona Sinterklaas alleen nog maar online gezien en hebben we een echte intocht moeten missen.. Het is ook niet verantwoord om Sinterklaas over straat te laten lopen want dan heb je al snel groepsvorming. Nu heeft de winter een groot voordeel, het water is zo koud dat niemand er in zal gaan zwemmen. Dan is een verrassingsrondvaart een goed en veilig plan bedacht de Hoofdpiet.

Gek eigenlijk he Sinterklaas heeft geen moeite op zijn paard te stappen, loopt ook de stoomboot op en af, maar in een sloep stappen is toch wel een dingetje.

Zingpietjes Martino, Magic Piet en Pietjejeffrey komen jullie ook aan boord.

Zo schipper Daaf, iedereen is aan boord we kunnen gaan. Ik zou zeggen, ‘varen maar recht hoe die gaat’.

Sinterklaas genoot er van om weer eens door Leiden te varen.

De Zingpietjes hadden ook de grootste lol.

In het centrum keek het winkelend publiek verrast op toen ze opeens twee boten zagen met Sinterklaas en de Pieten.

Omdat Sinterklaas iedereen de kans wilde geven om hem te zien, werd er bij het Havenkantoor van de Leidse Rederij gedraaid om nog een keertje terug te varen.

Piet Martino was al bijna schor van het zingen.

De Schoorsteenpieten vroegen zich af of Bier to go van de Tap ook ’s nachts te krijgen is nadat ze de pakjes hebben rondgebracht.

Kijk Pieten hier rechts staat de Waag waar we anders altijd wonen als we in Leiden zijn.

Normaal komt Sinterklaas met de stoomboot in Leiden aan en gaat te paard verder. Tijd voor een rondvaart is er eigenlijk nooit, vandaar dat Sinterklaas en de Pieten nu extra genoten van deze rondvaart.

Voor moeders met hele kleine kindjes was de rondvaart ook een uitkomst. Ze konden nu hoog en droog vanuit het raam naar Sinterklaas zwaaien.

Dat zijn twee kleine stoombootjes en ze hebben vast ook geen kolen meer.Oppassen dat we in de bocht de kleine stoombootjes niet omver varen.

Buhhhhhken laaaaaage brug.

Tja ik heb de Theaterpieten maar in Spanje gelaten zuchtte Sinterklaas toen ze langs de oudste Schouwburg van Nederland voeren.

Misschien dat ik een paar Pietjes in hun vrije tijd even naar Museum de Lakenhal laat gaan.

Het is even wennen, normaal staan hier duizenden kinderen te roepen en te zwaaien naar Sinterklaas. Nu was het helemaal leeg op de bezoekers van de markt na.

Voordeel is wel dat we nu geen angst hoeven hebben of de brug wel of niet open gaat, we varen er gewoon onderdoor zei de Hoofdpiet.

Eigenlijk varen we gewoon tegen de intocht route in, andere jaren komen we vanaf de andere kant.

Daar heb je de Rembrandtbrug al waar gaan we daarna naartoe Sinterklaas.

We gaan hier naar links en dan varen we naar de kindjes in Zoeterwoude. Op de druppels na regent het toch niet dus, vooruit recht zo die gaat schipper Daaf.

In het filmpje hieronder kan je nog even met Sinterklaas meevaren door Leiden en zien waarom hij zo genoot van zijn rondvaart.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

bvision 22 november 2020 - 9:29

We moeten toch veel missen dit jaar. En dan heb je anderen die zonder dat Sint en Piet er zijn, het nodig vinden om elkaar de koppen in te slaan…

Reply
Hans 22 november 2020 - 12:43

Ik zag de Sint hier al niet in de vijver, maar hij was in Leiden.
Hij kan niet overal te gelijk zijn. Hans

@ Vandaag een update op mijn logje.
Ga weer proberen je regelmatig te bezoeken, mis gewoon de gezelligheid.

Reply
Nicky 22 november 2020 - 12:56

Grappig! Ik zag op Twitter een filmpje van 2 kinderen die onverwachts Sinterklaas tegenkwamen. Ik dacht nog ‘Lijkt Leiden wel’. Nu blijkt dat de Sint inderdaad in Leiden was! Filmpje weer opgezocht en ja, hoor! Het klopt. Die kinders gingen helemaal uit hun dak. Geweldig!

Reply
די מריו 22 november 2020 - 20:13

Sint en Piet horen toch altijd welkom te zijn…

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 22 november 2020 - 20:54

De zwarte Pieten zijn volgens mij een beetje zeeziek, ze zien erg witjes.

Reply
Kakel 24 november 2020 - 18:18

Hahaha, de reactie van Rietepietz 😀
Het zal Leiden niet zijn waar Sinterklaas in de boot stapt! Ik snap die oude kerel wel. Instappen was moeilijk, want ik zag een foto van de Sint waarop hij was uitgegleden op een dak vanwege de zonnepanelen. Dat was op een…eh…gevoelige plaats. En zie hem eens bukken om onder de brug door te kunnen varen!
Lieve groet.

Reply

Plaats een reactie