Home Leiden Verrassingsoptreden en oeuvreprijs op 83e verjaardag van Leidse zangeres Wies Cavé

Verrassingsoptreden en oeuvreprijs op 83e verjaardag van Leidse zangeres Wies Cavé

door Emile van Aelst

Deze week vierde de Leidse zangeres Wies Cavé haar 83e verjaardag. Met 3 oktober traden Bianca en Hugo Choufour op in de Parelvissers, het huis waar Wies woont, en beloofden op of rond haar verjaardag terug te komen. Beloofd is beloofd en daarom kwamen Hugo en Bianca donderdag naar de Parelvissers om Wies te verrassen.

Ruim voor half elf liep de zaal al vol en zat ook Wies samen met haar zuster Ank vol spanning te wachten op wat er komen ging.

Activiteiten begeleidster Marjan Wiersma maakte het feest extra gezellig door boa’s aan alle bezoekers uit te delen.

Voor de jarige hadden Hugo en Bianca behalve een muzikale ode ook een bloemetje meegebracht.

Er stonden een aantal oude bekende nummers op het programma waaronder drie van Wies zelf.

Sinds kort heeft Hugo de originele banden van Wies, waardoor je op sommige nummers Wies als tweede stem kan horen. Nou ja je zou bijna kunnen zeggen als derde stem, want Wies zingt al haar nummers nog feilloos mee.

En ook met haar mimiek is niets mis.

Dat deze foto genomen is tijdens het nummer ‘Van Leiden zal ik mij nooit laten scheiden’ verbaast denk ik niemand en dan precies genomen tijdens de zin ‘Leiden ik hou van jou’.

Leiden had natuurlijk nog een bekende Nederlandstalige zangeres. Mary Servaes, beter bekend als de Zangeres zonder Naam, was dan misschien wel bekender, maar verruilde Leiden al snel voor Limburg. Wies is altijd in Leiden gebleven en heeft, behalve haar zangcarrière met vele platen, altijd achter de bar gestaan en er geen seconde aan gedacht om Leiden ooit te verlaten. Veel uitgaanspubliek uit de tachtig- en negentiger jaren zullen zich de kroeg- en feestavonden met Wies Cavé en Leidse Kees nog herinneren.

Niet alleen Wies had het naar haar zin, de hele zaal genoot van de lekkere bekende Nederlandstalige liedjes.

Aan het eind van het programma had Hugo nog een verrassing. Wies kreeg namens Het Leids Festival van het Levenslied een oeuvreprijs voor haar nummers, haar inzet voor het Nederlandse lied en trouw aan Leiden. Er was een kristallen bokaal besteld, maar die komt eerdaags nog.

Naast de oeuvreprijs maakte Hugo ook bekend dat het filmpje dat ik op 3 oktober met mijn mobieltje van haar maakte en op facebook zette, ruim 16.000 keer bekeken is.

Voor activiteiten begeleidster Marjan Wiersma was er ook een foto. Zij is de grote spil en drijvende kracht achter dit soort leuke feestjes voor de bewoners.

Het was weer een leuk feestje, ennuhhhh zullen we afspreken dat we het bij leven en welzijn volgend jaar gewoon nog een keertje over doen.

Hieronder twee filmpjes. Het eerste filmpje zijn uitsluitend de drie nummers die Bianca van Wies zong, waarvan twee van de drie gefilmd met mijn telefoon. Het tweede filmpje staan sfeerbeelden van alle nummers op en gefilmd met mijn gewone camera ( ja ik kan multitasken 🙂 ) met uiteraard de nummers van Wies in zijn geheel.

Filmpje twee met ook gedeeltes van de andere nummers. ( en ja oeuvre staat in het filmpje verkeerd geschreven zie ik nu )

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 21 november 2020 - 7:46

De laatste keer dat ik zoveel boa’s zag. liep een demonstratie uit de hand. 😉

Gefeliciteerd Wies….

Love As always
Di mario

Reply
bvision 21 november 2020 - 8:28

Dat is pas een verjaardagsfeest. Om echt van te genieten voor al die mensen die daar waren.

Reply
Margie 21 november 2020 - 9:25

Gezelligheid troef…!

Reply
Nicky 21 november 2020 - 12:22

Wat leuk! En niet alleen voor de jarige. Geweldig!

Reply
rietepietz 21 november 2020 - 19:21

De jarige glundert bijna van de foto’s af, ze geniet duidelijk!

Reply

Plaats een reactie