Home Corona Ronald McDonald Business Breakfast Leiden schonk cheque van € 15.000,50 aan Ronald McDonaldhuis

Ronald McDonald Business Breakfast Leiden schonk cheque van € 15.000,50 aan Ronald McDonaldhuis

door Emile van Aelst

Elke maand komt een groep ondernemers bij elkaar voor het Ronald McDonald Business Breakfast om geld in te zamelen voor het Ronald McDonaldhuis. In verband met de coronacrisis zijn er dit jaar na februari geen gezamenlijke ontbijten meer geweest. Normaal gesproken wordt tijdens het ontbijt in november de jaarlijkse cheque aangeboden. Vanmorgen konden de leden live via internet meekijken bij de uitreiking van de cheque van dit jaar.In de grote zaal van de Clercq Advocaten Notariaat in Leiden kwamen het bestuur, de stuurgroep en vertegenwoordigers van het Ronald McDonaldhuis bij elkaar voor de jaarlijkse uitreiking van de cheque die live gestreamd werd.

Voorzitter Danny Douwes legde van te voren uit hoe de volgorde van sprekers was en hoe de cheque werd uitgereikt.

De nog lege cheque zou worden ingevuld door de nieuwe penningmeester/secretaris Raymon Lubbers, die de 69 jarige Ton Bakker vervangt die na jaren penningmeesterschap, gelijktijdig met zijn pensioen zijn functie heeft neergelegd.

Precies om 9 uur begon de livestream en had Danny Douwes een gesprek met Ronald McDonaldhuis bestuursvoorzitter Ernst van Win en huismanager Nancy Haanappel.

Nancy vertelde hoe het momenteel is in het Ronald McDonaldhuis omdat zij uiteraard ook te maken hebben met de coronamaatregelen.

Het moment suprême brak aan, het bekend maken van het dit jaar opgehaalde bedrag. Ondanks de coronacrisis, waarbij een aantal ondernemers zich iets bescheidener op moesten stellen is er toch nog en geweldig bedrag opgehaald. Raymon hield het spannend door eerst wat nullen en de komma in te vullen.

Daarna verscheen het echte bedrag van € 15.000,50 . Echt een geweldig bedrag dat ondanks de coronaproblemen is opgehaald, ter vergelijking vorig jaar werd het recordbedrag van € 19.000 opgehaald.

Met dit mooie bedrag sponsoren de leden van het Ronald McDonald Business Breakfast 250 overnachtingen in het Ronald McDonaldhuis.

Na het uitreiken van de cheque werden twee nieuwe leden van de stuurgroep voorgesteld. Zij komen in de plaats van de onlangs teruggetreden Joost Kooreman. De huidige stuurgroep bestaat nu uit: Maaike Abrahamse, Maiko van Dam, Monique van Arnhem, Dick Bentveld en Annemieke Biesheuvel.

Keurig binnen de streeftijd van een half uur kon voorzitter Danny Douwes de live presentatie afsluiten. Hij hoopt in februari of maart volgend jaar het echte ontbijt weer voorzichtig aan op te starten desnoods met kleinere of meerdere groepen.

Terecht blij met- en trots op het geweldige resultaat van dit rare jaar, poseerde iedereen met en tevreden lach voor de groepsfoto.

De livestream is hieronder terug te kijken. De echte presentatie begint vanaf 24.39 minuten.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 20 november 2020 - 6:48

Die vijftig cent, dan vraag je je af, hoe dan. Maar dit is een mooi bedrag.

Love as always
Di mario

Reply
bvision 20 november 2020 - 10:44

Gezien de tijd vind ik het nog een best wel aardig hoog bedrag. Super….

Reply
rietepietz 20 november 2020 - 16:57

Dat is zeker een flink bedrag , het zal toch veel lastiger zijn om geld binnen te halen in een tijd dat veel bedrijven het water aan de lippen staat.

Reply
Nicky 20 november 2020 - 20:28

Mooi, hoor! Ik moest ook even grinniken om die 50 cent.

Reply

Plaats een reactie