Home Corona Jeugdleden bij Lugdunum kunnen toch wedstrijden blijven voetballen

Jeugdleden bij Lugdunum kunnen toch wedstrijden blijven voetballen

door Emile van Aelst

Niet alleen de competitie bij de volwassenen, maar ook bij de jeugdelftallen is stilgelegd vanwege corona. Voor de jongste spelertjes een enorme domper want de zaterdag is de leukste en spannendste dag van de week. Je gaat op voetbal om te voetballen en niet om alleen maar te trainen. Bij de Leidse voetbalvereniging Lugdunum wordt er elke zaterdag nog volop gevoetbald met echte wedstrijden, alleen niet tegen andere clubs maar tegen elkaar.Om de jeugd toch lekker te laten voetballen bedachten jeugdtrainers Lindy en Koos Spies een interne competitie voor de jeugdteams. Vijf weken lang spelen er elke zaterdag ongeveer 90 spelertjes onderlinge wedstrijden.

Ze hebben zelf hun teamnamen verzonnen en dan krijg je geweldige namen zoals bijvoorbeeld FC Kip, FC Sambal Goreng Boontjes, FC Corona, FC Jako en FC de Piraten en meer namen die in de Nederlandse voetbalcompetitie niet zouden misstaan 馃檪

Er wordt vijf weken gespeeld en er is ook een penalty competitie. In de rust is er natuurlijk limonade om weer op krachten te komen.

De jeugd heeft de toekomst en als ik zo naar de wedstrijden keek, dan heb ik over een jaar of 15 het volste vertrouwen in het Nederlands Elftal, er liep talent genoeg op het veld.

En dan heb ik het niet alleen over de heren, maar zeker ook over de dames.

Trainster Lindy Spies vertelde dat het toernooi, de prijzen, broodjes en limonade mogelijk zijn door giften van de Club van 100 en de opbrengsten uit de (voor coronatijd) maandelijkse bingo.

Koos Spies kijkt al vier weken met plezier toe hoe de kinderen bezig zijn met hun onderlinge toernooi. Ik heb de afgelopen weken mijn trainersrol verruild voor de rol als speaker, ook eigenlijk wel leuk om te doen.

Vol trots wisten ze ook nog te melden dat ze gehoord hebben dat meerdere voetbalclubs overwegen een clubcompetitie op te zetten voor de jeugdspelers.

Gelukkig weten ze bij Lugdunum waar de bal thuis hoort.

In de fotoslideshow hieronder nog een paar schitterende acties van de voetbaltoekomst van Nederland.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

讚讬 诪专讬讜 16 november 2020 - 6:08

goed opgezet, hier moeten de teamleiders zelf wat regelen. Dus er is niet elke week een wedstrijd.

Love as Always
Di Mario

Reply
bvision 16 november 2020 - 8:12

Het is een mooi initiatief vind ik, maar of dat op deze wijze de bedoeling was….

Reply
Margie 16 november 2020 - 8:26

Straks krijg je nog verstand van voetballen ook Emile 馃槈
Als je niet uit mag spelen…dan toch lekker thuis!!!

Reply
rietepietz 16 november 2020 - 18:28

Een heel goede oplossing, iedereen blij. Je hebt een aantal mooie actiefoto’s genaakt, veel meer weet ik niet over voetbal te zeggen.

Reply
Nicky 17 november 2020 - 21:41

Da鈥檚 een mooie oplossing. En waarom ook niet? Ze zitten ook bij elkaar in de klas. Dan lijkt mij het risico op een voetbal minder.

Reply

Plaats een reactie