Home Leiden Speeltuinvereniging Zuiderkwartier kreeg gift van Rabobank ClubSupport, alleen hoeveel is nog even afwachten

Speeltuinvereniging Zuiderkwartier kreeg gift van Rabobank ClubSupport, alleen hoeveel is nog even afwachten

door Emile van Aelst

Woensdagmiddag kreeg speeltuinvereniging Zuiderkwartier bezoek van een vertegenwoordiging van de Rabobank Leiden-Katwijk en een de filmploeg van Kleef & Koop. Ze kwamen een cheque brengen van de Rabobank Club Support actie 2020.

Voor mij een mooie gelegenheid om weer eens te gaan kijken bij deze actieve speeltuinvereniging.

Gelijk ook even kijken naar het nieuwe clubhuis dat nog niet zo lang geleden opgeleverd is.

Ondanks dat het vrijwel dezelfde oppervlakte heeft als het oude clubhuis, lijkt het toch veel ruimer.

De speeltuin wil graag een Jeu de Boulebaan aanleggen. De gemeente heeft al toegezegd de baan aan te leggen en met de gift van de Rabobank hoopt de vereniging de rest te financieren zoals bijvoorbeeld de ballen. Voorzitter Hans van Dam wees aan waar de baan moet komen.

Ook bij de Rabobank ClubSupport actie geldt, corona maakt weer alles anders. De genomineerden voor een gift zijn al enige tijd bekend, de leden van de Rabobank kunnen stemmen op de genomineerden en zo wordt de hoogte van de gift bepaald. De uitreiking van de giften is altijd tijdens een feestelijke Rabobank ledenavond.  Dat gaat nu natuurlijk niet, vandaar dat afgelopen week de genomineerden bezocht werden en de cheque aangeboden kregen. Het filmpje van het aanbieden komt 19 november online wanneer bekend wordt welke giften er zijn geschonken.

Er mag natuurlijk voor 19 november niet bekend worden wat de hoogte van de gift is, vandaar dat ik het bedrag weggehaald heb. Met voorzitter Hans van Dam werd afgesproken dat hij het bedrag nog niet algemeen bekend mocht maken binnen de speeltuin.Voor penningmeester Ineke Mieremet is dat natuurlijk helemaal een opgave, een cheque te krijgen en eigenlijk niet te mogen kijken wat er op staat 🙂

Iedereen klaar dan kunnen we de feestelijke overhandiging doen.

Bij een vorige actie van de Rabobank, toen nog het Rabobank Wensenfonds, kreeg de speeltuinvereniging een gift voor de aanschaf van kinderfietsjes.  Om te laten zien welke het geworden waren stonden ze keurig opgesteld bij het clubhuis.

Vol trots en uiteraard blij poseerden de kinderen bij de fietsjes.

Op 19 november worden de bedragen van de giften bekend, maar ga er maar van uit dat er volgend jaar best wel Jeu de Boule gespeeld kan worden bij Zuiderkwartier.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

bvision 9 november 2020 - 11:42

jammer dat alles tegenwoordig op deze manier moet. Ik vind de kwaliteit van leven er behoorlijk op achteruit gaan.

Reply
די מריו 9 november 2020 - 13:05

Hoe het ook gaat, hoe het zo is. zo als het is. Maar de vereniging krijgen er mooi weer dingen bij.

Love As always
Di mario

Reply
rietepietz 9 november 2020 - 19:02

Er staat nog bijna niets in dus daarom zal het grote lijken;-) En ook dáár kan voorlopig natuurlijk helemaal niets, jammer.

Reply
Nicky 11 november 2020 - 11:40

Nou ben ik wel heel nieuwsgierig.

Reply

Plaats een reactie