Home Corona Een en al kleur en warmte op kerstshow

Een en al kleur en warmte op kerstshow

door Emile van Aelst

Ik ging van de week even naar Intratuin Voorschoten om de miniatuur van de Pieterskerk te fotograferen. Het woord even kon ik al snel op mijn buik schrijven, het werd een behoorlijk lang bezoek. De foto’s van de miniatuur van de Pieterskerk hebben allemaal al in een ander artikel gestaan wat je onder deze link kan lezen, dus daar ga ik niet meer op door.

Nou moet ik eerlijk zijn, ik vind het altijd geweldig zo’n kerstafdeling. Hoe meer het glinstert, mooi of gek is, ik vind het een paar weken per jaar helemaal geweldig om te zien. Daarnaast we hebben tegenwoordig bijna nooit sneeuw meer, dus altijd goed om even te zien hoe een sneeuwpop er uit ziet.

De dierentuinen zijn gesloten, maar wie toch ijsberen wil zien moet gewoon naar Voorschoten gaan.

Het kerstdorp in het midden van de kerstafdeling is echt waanzinnig mooi, als een klein kind stond ik te genieten van alles wat verlicht was en bewoog. Skiliften, huisjes, treinen, een muziektent, après skibarretjes en noem maar op.

Aan de andere kant van de berg staat zelfs de 3 oktober kermis opgebouwd.

Als het je overkomt is het niet leuk natuurlijk, maar zelfs in een kerstdorp kan brand uitbreken. Gelukkig zag ik dat er ook brandweer in het dorp was om dit huis te blussen.

Het zal misschien met corona te maken hebben, maar de kerstshow is dit jaar volgens mij groter dan andere jaren. Je hoeft ook niet bang te zijn voor te grote drukte, want daar wordt op gelet door de medewerkers.

Ik liep de poort door naar de volgende afdeling.

Eigenlijk wilde ik wel even uitrusten, maar denk niet dat dit de bedoeling is.

Over uitrusten gesproken, het restaurant is uiteraard dicht. Daardoor konden wel een aantal tafels extra gedekt worden 🙂

Ik ben eerlijk gezegd nog steeds van het rood in huis met de kerst, maar je kan je huis in alle kleuren inrichten natuurlijk.

Het leukste vind ik dat in deze rare tijd het er op de show allemaal zo warm uit ziet, ik kan daar vrolijk van worden.

Bedrijfsleider Ramon vertelde me dat er ook extra aandacht is besteed aan mooi gedekte tafels, omdat dit jaar waarschijnlijk meer thuis gevierd en gegeten gaat worden in de feestmaand.

Het hoeft natuurlijk niet rood te zijn, ze hebben nog veel meer gouden tips.

Overal worden andere kleurstellingen gebruikt.

Het zijn gewoon allemaal een soort decors geworden en ik denk dat de makers zelf ook met plezier rond zullen lopen.

Kijk nou, ook nog een paar rendieren overgekomen uit het hoge noorden en ze kunnen nog zingen ook.

Ik snap dat de Kerstman een dutje deed, het is ook niet niks om hier de hele dag te zijn. Hij snurkt alleen wel erg hard 🙂

Ik heb hem maar niet wakker gemaakt en ben stilletjes weggegaan.

In de fotoslideshow/filmpje hieronder nog wat sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

bvision 8 november 2020 - 8:43

Ik weet nog niet wat het wordt dit jaar. Mijn dochter moet alle kerstdagen werken, wellicht dat mijn kleindochter dan twee od drie dagen bi ons is. En een boom wordt het zeker niet.

Reply
rietepietz 8 november 2020 - 17:02

Klopt helemaal dat de kerstafdelingen wat groter uitvallen dit jaar, dat moest wel om de corona regels na te kunnen leven ( weet ik van een insider) in het Zoetermeerse tuincentrum. Dat zal dus overal wel zo zijn. Blijft leuk hé om er even een rondje te maken, wel heel jammer dat er dan niet even iets gegeten kan worden.

Reply
די מריו 8 november 2020 - 19:38

Ik heb serieus nog nooit zoveel kerst in het echt gezien en dat wil ik graag zo houden.

Love As Always
Di Mario

Reply
Hans 8 november 2020 - 21:27

Ik vind het leuk, maar ik ga het zelf niet meer plaatsen. Hans

Reply
Nicky 8 november 2020 - 22:21

Het ziet er prachtig uit. Wat ik wel gek vind is dat Sinterklaas zo overgeslagen wordt. In onze supermarkt staat de kerstboom al.

Reply
Kakel 10 november 2020 - 20:43

Prachtig, die miniatuur kerk! Zelfs met een lichtje erin. Als dat niet sfeervol is…
Je fotoserie is kleurrijk maar ik had me in het tuincentrum snel omgedraaid en was gillend weggelopen. Ach, we kunnen het ook niet altijd eens zijn? Des te meer ruimte had jij (-:

Reply

Plaats een reactie