Home Feestdagen Eerste miniatuur van Leidse Pieterskerk voor wethouder Yvonne van Delft

Eerste miniatuur van Leidse Pieterskerk voor wethouder Yvonne van Delft

door Emile van Aelst

Wie de komende weken langs het kerstdorp bij Intratuin in Voorschoten loopt, kan de Pieterskerk niet missen. In Leiden valt de imposante kerk op, maar ook bij Intratuin kan je er ook niet overheen kijken.

Twee jaar geleden kwam Ramon van Rooijen, bedrijfsleider Intratuin Voorschoten, op het idee dat een miniatuur van de Pieterskerk misschien leuk zou zijn voor in zijn kerstdorp en dat van zijn klanten. Frieke Hurkmans, directeur Pieterskerk, Leiden was vereerd en vond het een geweldig plan. Eigenlijk had het eerste model dit voorjaar gepresenteerd zullen worden, maar door corona liep alles uit. Dinsdagmiddag was het dan eindelijk zo ver dat het eerste exemplaar gepresenteerd kon worden.Leuk om de Pieterskerk in volle glorie in het klein te zien.

Het is een pracht miniatuur geworden en alle details zijn terug te vinden.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan wethouder Yvonne van Delft.

Zij vertelde naderhand dat ze jarenlang thuis versieringen voor een kerstdorpje maakte en daar nu dit jaar toch maar weer eens verder mee moet gaan.

Frieke Hurkmans vond het moment dat het miniatuur klaar is erg goed uitkomen. Komend jaar bestaat de Pieterskerk 900 jaar en dan is dit natuurlijk een mooi aandenken.Ik wil natuurlijk de feestvreugde niet verstoren, maar ik ben benieuwd of er dan nog exemplaren over zijn. Ik ben vandaag even wezen kijken bij Intratuin en het zal mij niet niets verbazen als dit voor kerstdorpjes verzamelaars en Leidenaren een collectorsitem wordt. Bedrijfsleider Ramon van Rooijen wees mij vol trots waar de Pieterskerk staat.

Misschien omdat ik Leidenaar ben, maar hij viel mij gelijk al op toen ik aan kwam lopen.

Dat Ramon Leiden en de Pieterskerk een warm hart toedraagt is wel duidelijk. Er is in het kersdorp een miniatuur 3 oktober kermis gebouwd en er is een wensput.

De opbrengst van de wensput komt ten goede aan de Pieterskerk.

Een grote stapel dozen met miniatuur Pieterskerken staat klaar voor de klanten. In totaal zijn er vijfhonderd gemaakt en daardoor dus echt een collectorsintem.

Ik denk dat de stapel snel zal slinken, want ik zag dat hij deze week als introductie in de aanbieding is 馃檪

Ik kom elk jaar kijken bij de kerstmarkt, maar dit jaar is hij groter en ruimer dan ooit. Ramon vertelde dat dit mede komt door corona. De mensen zijn verplicht veel thuis te blijven, dus pakken we extra groot uit om te laten zien hoe het thuis warm en gezellig kan worden.

Ik keek mijn ogen uit en heb heel wat foto’s en filmpjes gemaakt, dus er komt eerdaags een apart verslag over de grootse kerstmarkt.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

讚讬 诪专讬讜 5 november 2020 - 7:08

Geen kerst bij ons in huis en als ik dit zo zie…. vind ik dat nog steeds prima.

Love As Always
Di Mario

Reply
bvision 5 november 2020 - 11:03

Rest de vraag of je er zelf ook een in huis hebt…

Reply
Margie 5 november 2020 - 11:19

Het lijkt wel een museum…gelukkig mag men wel naar intratuin!!!

Reply
rietepietz 5 november 2020 - 15:14

Wat een top idee, dat is natuurlijk veel leuker dan een willekeurig kerkje in je kerstdorp.
Altijd leuk om even in een tuincentrum rond te kijken rond deze tijd.

Reply
Nicky0607 6 november 2020 - 10:30

Leuk, zeg! Als er eentje van de Grote Kerk van Breda was, zou ik hem kopen. En ik heb niet eens een kerstdorp.

Reply

Plaats een reactie