Home Corona De Coronaverkenpieten waren zondag even voor spoedoverleg in Leiden

De Coronaverkenpieten waren zondag even voor spoedoverleg in Leiden

door Emile van Aelst

Leiden was dit weekend even het middelpunt van de Sinterklaaswereld. Uit heel Spanje waren Coronaverkenpieten afgereisd naar Leiden. Ze waren hier om te kijken of het veilig is om over een paar weken toch nog pakjes in Nederland te komen brengen. In de hoek zag ik pakjes liggen, snel even kijken of er iets voor mij bij ligt.

Helaas vette pech, er stond bewaking bij.

Overal in het zaaltje zaten Pieten uit alle delen van Spanje, het was een soort Pietenreünie. Er werd goed voor ze gezorgd er waren volop pepernoten.

Ik vroeg de Hoofdcoronaverkenpiet waarom ze hier waren want het is nog veel te vroeg, normaal komt Sinterklaas pas half november naar Nederland. Sinterklaas komt niet vertelde hij met een snik in zijn stem. Sinterklaas behoort tot de risicogroep en je weet niet hoe corona reageert op mensen met een vergrote geefklier. Dus tja hij komt niet, maar wij gaan zelf de pakjes naar de kindjes in Nederland brengen. We gaan daar nu over, uhhh hoe noemen jullie dat, oh ja breenstormen. Even later hoorde ik een hoop gemompel de mompel en waren de Pieten druk aan het breenstormen.

Een uurtje later kwam de Hoofdcoronaverkenpiet opgelucht naar me toe. We zijn er uit, we gaan de pakjes zelf volledig coronaproof bij de kinderen in Nederland brengen. Uhhmm maar zijn dit dan niet een beetje weinig pakjes wat hier ligt. Nee gekkie dit waren corona-afleidingspakjes vol met plannen, landkaarten en draaiboeken. Sinterklaas mag niet weten wat we van plan zijn, dus deden we alsof we wat pakjes naar een van de magazijnen brachten.

We zijn vandaag even met het vliegtuig naar Nederland gekomen en gaan straks met de boot terug naar Spanje. Een uurtje later stonden alle Coronaverkenpieten met hun koffers klaar om met de boot te vertrekken.

Handhaving reed vrolijk zwaaiend langs. Ja logisch je gaat natuurlijk geen Pieten tegen je in het harnas jagen, dat kost je al je pakjes over een paar weken.

De pakjes met plannen, landkaarten en draaiboeken gingen ook weer veilig mee terug. Alhoewel probeert daar nu een of andere Maf Jan de pakjes te stelen ?

Het was gelukkig een behulpzame voorbijganger die even hielp en alles kwam dus toch nog veilig aan boord. Er zijn momenten dat ik blij ben met mondkapjes zei ik tegen Elvispiet, gelukkig begreep hij me niet.

Ik zie je over een paar weken weer lachte Pietje Cormonica.

Ze stapten vrolijk de boot op en voeren weg.

Waar varen jullie naartoe riep ik vanaf de brug, naaaaaar Spanje gilde Coronaverkenpiet terug.

Ik geloof gelijk in de goede bedoelingen van de Coronaverkenpieten, maar toch zegt iets in mij dat pakjesavond wel eens heel anders dan andere jaren kan worden.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

bvision 4 november 2020 - 8:56

Dat wordt uitkijken voor die pieten, meer dan twee is een samenscholing en wordt beboet na vandaag…

Reply
די מריו 4 november 2020 - 10:41

Die pieten, die moeten toch maar eens goed kijken hoe het met de nieuwe regels zijn. Ik zou als ik hun was gewoon thuis blijven.

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 4 november 2020 - 13:50

Ik zou de zwarte mondkapjes voor alle zekerheid tot op het voorhoofd doorlaten lopen, dan sluit je alle risico’s uit., 2 gaatjes voor de ogen er in en zwarte Piet kan veilig z’n werk doen.

Reply
Denise 4 november 2020 - 15:01

Oohhh.. Emile!! Wat spannend dit allemaal! Had er voor dit jaar een beetje de P over in 😉 Maar ik zie dat het wellicht allemaal toch goed gaat komen! Benieuwd of er tussen die berg pakjes ook al ééntje zit voor onze Kwekkers 😀 Die verdienen zeker dit jaar een heel leuk cadeautje!

Ik blijf alle verhalen goed volgen! Bij ons lag er trouwens ook een kaart…. die vonden we gister al tussen de post. Hoop niet dat ze die nu missen!

Liefs,

OpperKwek Denise

Reply
Peter 4 november 2020 - 20:33

Toppers deze pieten, vele van hen met in het bijzonder muziekpiet zijn al jaren bezig om alles klaar te krijgen naar het grote feest van Sinterklaas.
Wat moet Sinterklaas zonder deze dappere pieten, ga zo door beste pieten ❤️❤️👌👌👍👍.

Reply
Nicky 4 november 2020 - 22:09

Het komt áltijd goed met Sinterklaas. Altijd.

Reply

Plaats een reactie