Home Cultuur Cursisten Centrum voor Amateurkunst traden op bij het BplusC Open Podium

Cursisten Centrum voor Amateurkunst traden op bij het BplusC Open Podium

door Emile van Aelst

Een paar keer per jaar organiseert BplusC een Open Podium voor cursisten. Vrijdagavond ging het Open Podium gewoon door, maar wel met maar dertig bezoekers. Maar ja beter iets dan niets en de hele show werd live gestreamd. Zo konden vrienden, bekenden en familieleden dus toch nog meekijken. Onderaan staat een filmpje met sfeer beelden van alle vier de optredens.

Er waren vier totaal verschillende optredens. Meestal treden er cursisten van Centrum voor Amateurkunst op, maar uitzondering bevestigd de regel. De Groningse Singer-songwriter Marco Poucki mocht het spits afbijten.

Elke artiest had ongeveer vijftien minuten de tijd om te laten zien wat hij of zij kon.

Een mooi miniconcert van Marco Poucki met een aantal eigen nummers en tot slot ‘Laat me’ van Ramses Shaffy.

Coen van der Geest heeft in het verleden opgetreden met gezelschappen, maar stond er vanavond in zijn eentje voor. Tja begon hij, ik heb eigenlijk niets. Het vorige Open Podium ging niet door en ik dacht deze zal ook wel niet doorgaan, dus dacht ik hoef niets te doen. Tja en dan sta ik hier toch.

Hij bracht een gedeelte uit zijn eerste cabaretvoorstelling. Ik vind het knap om als beginnend cabaretier voor een zaaltje met slechts dertig man publiek op te treden en de mensen aan het lachen te krijgen.

Uiteraard droeg iedereen mondkapjes, maar als je zat mocht het kapje af. De artiesten kwamen dan ook allemaal op met en mondkapje voor.Het leuke met een Open Podium met cursisten is, dat je de meest uiteenlopende optredens kan verwachten.

Strijktrio Stringz bracht lekker in het gehoor liggende strijkmuziek en maakte de diversiteit aan optredens compleet.

Als laatste traden The Young Vocals op.

De meiden hebben elkaar ontmoet bij het Centrum voor Amateurkunst en besloten samen een zangkoor op te richten. Alle vijf geweldige zangeressen, maar met verschillende stemmen en dat maakt het extra mooi.

Helaas had Marco Poucki had afgezegd, misschien zien we hem bij het volgende Open Podium komend voorjaar alsnog optreden. Hopelijk dan ook weer voor een normale- of in elk geval vollere zaal.

In het filmpje hieronder een aantal sfeerbeelden van de diverse optredens.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 2 november 2020 - 22:53

Hier is het open podium helemaal afgezegd. jammer. Ik geniet er wel vaak van. Lekker ongedwongen.

Love As always
Di mario

Reply
bvision 3 november 2020 - 9:11

Zo allemaal bij elkaar een hele avond, ook is het op anderhalve meter, vind ik toch maar niets. Mij zal je er niet vinden.

Reply
rietepietz 3 november 2020 - 21:02

Het blijft sneu voor alle artiesten dat ze op moeten treden voor vrijwel lege zalen. En nu zelfs helemaal alles gesloten, zo sneu.

Reply
Nicky 4 november 2020 - 20:04

Het is bijna een privé optreden.

Reply

Plaats een reactie