Home Corona Geen Halloween, maar wel Dia de Muertos in Museum Volkenkunde en……..volgens mij hangt er nog iets in de lucht

Geen Halloween, maar wel Dia de Muertos in Museum Volkenkunde en……..volgens mij hangt er nog iets in de lucht

door Emile van Aelst

Helaas gaan vrijwel alle Halloween griezelfeestjes niet door dit jaar. Dit jaar geen griezels en monsters die tot leven komen en vanuit holen, spelonken, zolders en riolen komen kruipen. Alhoewel…….. nou ja daar kom ik later in dit artikel nog even op terug. Halloween is overgewaaid uit Amerika, maar wereldwijd staan rond eind oktober begin november de overledenen centraal. Zo wordt in Mexico het Dia de Muertos gevierd. Families, vrienden en gezinnen herdenken hun dierbaren door hun leven te vieren. In bijna elk huis of gebouw vind je kleurrijke altaren waarop je een eerbetoon of herinnering kan zetten aan je dierbaren. In de hal op de eerste verdieping van Museum Volkenkunde staat deze week zo’n altaar en er zijn de komende dagen tal van activiteiten in het teken van Dia de Muertos.

Van 28 oktober tot 8 november kan iedereen zijn of haar dierbare herinnering hierop bijplaatsen, en zo een ereplek geven op dit gezamenlijke altaar.

Het is inderdaad een erg kleurrijk altaar geworden.

De flesjes Coronabier vielen me extra op 🙂

Als je gaat kijken bij het altaar mag je natuurlijk ook net het Mexicaanse skelettenorkestje overslaan.

Ik blijf het elke keer weer een geniaal plaatje vinden en heb zelden zulke vrolijke skeletten gezien.

Ach eigenlijk is natuurlijk het hele museum leuk en leerzaam om te zien.

Kijk voor meer informatie over de speciale Dia de Muertos dagen en het programma op de site van Museum Volkenkunde. Ze zeggen wel dat Halloween alleen maar een griezelfeestje is, maar ik ken bedrijven die het zekere voor het onzekere nemen en sommige werkzaamheden even overslaan.

Ik kan het mis hebben, maar volgens mij hangt er iets in de lucht.

Het zal me niets verbazen als ik daar zaterdag of zondag nog even op terug kom 🙂

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 31 oktober 2020 - 7:01

als het jou niet verbaasd, dan verbaasd het mij ook weer niet..

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 31 oktober 2020 - 8:52

het werd hier niet echt gevierd in het zuiden. Net zo als Sint Maarten hier onbekend is.

Reply
rietepietz 31 oktober 2020 - 15:08

En van jou verbaasd me dan ook weer niets.;-)

Reply
iliveformydreams.com 31 oktober 2020 - 21:09

Hier weinig van gemerkt. Leuke foto’s! 🙂

Reply
Monique Knaap 1 november 2020 - 13:10

In veel artikelen over Halloween, ook in dit artikel, staat dat Halloween is overgewaaid uit Amerika naar Nederland, maar het is een oud Keltisch nieuwjaarfeest, dus uit Engeland/Ierland, zie bijvoorbeeld https://rubriek.nl/mind/samhain-of-halloween-betekenis-achtergrond-en-rituelen/?fbclid=IwAR2qY8JgA18pan1uX8tWJP1sCpUKEj0eS6jT9pfUhl1UgQdu-zRyRPZU3II

Reply
Nicky 1 november 2020 - 14:09

Ik heb niks met Halloween. Ik heb wel dierbare herinneringen aan het Museum Volkenkunde waar ik als puber per ongeluk terecht kwam tijdens een dagje weg met mijn vader (We wilden naar het Rijksmuseum van Oudheden. Geen zorgen; daar zijn we uiteindelijk ook geweest) Dat skelettenorkest vind ik echt geweldig!

Reply

Plaats een reactie