Home Leiden Mooie hersftdag, streekhuisje bij Oud Poelgeest en een grote diamant

Mooie hersftdag, streekhuisje bij Oud Poelgeest en een grote diamant

door Emile van Aelst

Vandaag was zo’n heerlijke herfstdag, zonnetje weinig wind en niet koud. Ik had wat afspraken waarvan er eentje gelukkig buiten plaats vond. Tja en dan maak ik tussendoor wat foto’s natuurlijk omdat ik het niet kan laten. Ik moest even bij Kasteel Oud Poelgeest zijn en zag dat het Pop – Up Streekhuisje daar nog in de tuin stond.

Het Pop-Up Streekhuisje heeft vanaf de opening de afgelopen maanden overal in de streek gestaan om aandacht te vestigen op onze streek en de bezienswaardigheden. Het huisje werd bewoond door schrijvers, journalisten, bloggers en andere bezoekers. Half augustus stond het huisje een paar dagen in Oegstgeest. Er waren daar zoveel aanvragen om een nachtje te slapen dat Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt regelde dat het huisje nog een keer terugkwam en zodoende staat hij alweer een tijdje in de tuin van Kasteel Oud Poelgeest.

De reden dat ik in de tuin van Oud Poelgeest was had iets te maken met een hele  grote diamant.

Waarom de diamant daar lag en het verhaal er achter is nog een beetje gehuld in raadselen. Wie de facebooksite van Simon Dubbelaar de komende tijd in de gaten houdt, komt er vanzelf achter waarom we daar waren met de diamant.

Het was zulk mooi weer dat ik na mijn afspraken nog even een rondje Leidse Hout heb gemaakt.

De Leidse Hout is altijd mooi, maar nu met alle herfstkleuren en een vaag zonnetje nog mooier.

Als het komende week nog een dagje zonnig is, zal ik proberen een uitgebreide fotoreportage van herfst in Leidse Hout te maken.

En nu maar hopen op mooi weer en een vrije dag.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 23 oktober 2020 - 23:28

Ik vind je laatste foto wel gaaf. Maar het is daar altijd mooi.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 24 oktober 2020 - 17:49

Moet bij die laatste foto meteen aan kleinzoon Sebastian denken, als klein Amerikaantje wist hij nog niet dat niet álles dat groen as ook echt gras was en hij liep zo een sloot op…. eh IN moest hij leerde hij met scha en schande.

Reply
Nicky 25 oktober 2020 - 21:20

Da’s een flinke diamant, zeg. Ben benieuwd. Ik krijg spontaan zin in een boswandeling als ik naar je foto’s kijk.

Reply

Plaats een reactie