Home Centrum Meld Held van brand bij Stadscafé van der Werff in het zonnetje gezet

Meld Held van brand bij Stadscafé van der Werff in het zonnetje gezet

door Emile van Aelst

Maandagavond kreeg de brandweer een melding brand bij Stadscafé van Der Werff. Een oplettende voorbijganger zag rook en belde direct 112. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt. Volgens de brandweer waren ze precies op tijd, als ze een paar minuten later geweest waren had het hele pand in vlammen op kunnen gaan en waren we dit historische pand kwijt geweest.

Stadscafé van der Werff deed een oproep op de social media of de snelle melder zich bekend wilde maken en noemde hem direct al de Meld Held. Gisteren meldde Emiel van der Veen zich en werd vanmiddag door het personeel van Stadscafé van der Werff in het zonnetje gezet.

Voor het zover was hoorde ik van het personeel, Kelsey de Kok en Bart van ’t Wout, een bizar verhaal. In de media stond dat de brand ontstaan was door kortsluiting in een vaatwasser. Later bleek dit niet zo te zijn omdat de brand was ontstaan in een afvalemmer met doeken waarmee de poten van de tafels ’s middags waren opgepoetst. In het poetsmiddel zat lijnzaad, de gebruikte doeken werden weggegooid en dat is gaan broeien en veroorzaakte de brand. Nooit geweten dat dit zou kunnen. De brandweer vertelde dat dit ongeveer duizend keer per jaar voorkomt. Zo kan je dus door een paar poetsdoeken een enorme brand krijgen.

Door de snelle reactie van Emiel van der Veen is gelukkig erger voorkomen. RTV West had het nieuws ook opgepikt en was langs gekomen om ook het verhaal van Emile te horen.

Aan TV West/Sleutelstad vertelde Emiel dat hij langs liep en het er raar uit vond zien binnen. Ik keek door de ramen en twijfelde even of het wel of het rook of wasem was op de ramen, daarna zag ik rook door een kier bij de ramen komen en dacht dit is echt foute boel.

Vanmiddag werd Emiel door het personeel bedankt en geprezen voor zijn snelle reactie. Zonder jou adequate optreden hadden we misschien nu geen Stadscafé van der Werff en werk meer gehad.

Behalve een welgemeend bedankje was er een grote bos bloemen, een PRONCK Bierpakket en een dinercheque om eerdaags te komen eten bij Stadscafé Van der Werff.

Ik denk als Emiel in de toekomst langs Stadscafé van der Werff loopt hij elke keer toch weer even terugdenkt aan afgelopen maandagavond.

En nu maar hopen dat de horeca snel weer open mag, dan kan hij zijn bon gebruiken 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 23 oktober 2020 - 7:35

Dat is weer mooi geregeld zo. Pand gered, mensen van de stadscafe blij en hij heeft een mooie beloning gehad.

Love As always
Di mario

Reply
bvision 23 oktober 2020 - 9:45

Zo’n schitterend pand mag nooit verloren gaan. Die heeft goed opgepast…

Reply
rietepietz 23 oktober 2020 - 18:19

Wat lief dat ze er een zaak van maakte om hem te vinden, geweldig die waardering. Mooi pand, ik drink er wel eens als ik in Leiden ben.

Reply
Nicky 25 oktober 2020 - 20:38

Yep. Doeken met lijnzaadolie gaan smeulen. Ex-collega van mij heeft het in zijn pasgebouwde huis gehad. Fijn dat de Meld Held meteen gebeld heeft!

Reply

Plaats een reactie