Home Leiden Groetjes van Wouter Kabouter, hij heeft het druk het is eikeltjestijd

Groetjes van Wouter Kabouter, hij heeft het druk het is eikeltjestijd

door Emile van Aelst

Ik had al een tijdje niets meer gehoord van Wouter Kabouter. Sinds zijn huwelijksreis en verbouwing bleef het lange tijd stil. Gisteren dacht ik laat ik eens kijken of alles in orde is bij Wouter.

Van een afstandje zag ik al een hoop bedrijvigheid bij het huisje van Wouter.Dag meneer Glibber leuk dat u even langs komt, maar ik heb geen tijd ik zit midden in de eikeltjestijd. Dat is na de kastanjerrrrrrweken de drukste tijd van het jaar. Gelukkig is Wouter een echte Leidse kabouter met een rollende rrrrrr hoorde ik toen hij het over kastanjes had 🙂

En ik moet ook Elmer nog inwerken. Elmer wie is Elmer vroeg ik. Ah dat is een nieuwe buurtbewoner, ik zag hem net nog bezig met zijn laddertje.

Oh kijk hij is gelukkig goed bezig met dat bordje. Hij heeft namelijk geen gereedschap en moet alles van mij lenen en dat schiet niet echt op.

Ik ga even snel verder want de bak met met eikeltjes moet nog vol. Straks komt de eikeltjeskoffiebrander om ze op te halen om ze te branden en te vermalen tot eikeltjeskoffie.

Ik val u niet langer lastig en ga snel weer verder. Ik liep weg en hoorde hem nog roepen, doe de grote mensen de groeten van me.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Hans 21 oktober 2020 - 0:07

Wouter Kabouter is zeker druk, want er zijn wat eikels op de wereld.
Gelukkig heeft hij ook tijd om te genieten, dag Wouter Kabouter. Hans

Reply
bvision 21 oktober 2020 - 8:41

Een druk kaboutermanneke, met die eikels zit het wel goed dit jaar, uitgezonderd dan degene die niet uit de boom vallen…

Reply
Margie 21 oktober 2020 - 9:27

Er zijn ook kaboutertjes die gehakt maken van eikeltjes…
Dat zijn de verborgen krachten…

Reply
די מריו 21 oktober 2020 - 11:10

Wouter, wat goed dat hij zich zo vermaakt. Hij doet het duidelijk goed in de stad.

Love As always
Di mario

Reply
rietepietz 21 oktober 2020 - 15:57

Zou fijn zijn als Wouter Kabouter ons van álle eikels kan verlossen, ik zal zijn familie die ik van de week tegenkwam vragen hem te helpen.

Reply
Kakel 21 oktober 2020 - 21:18

Echt een harde werker en charmant manneke, die Wouter Kabouter. Ik hoop dat medekabouters hem ’s nachts komen helpen anders heeft hij toch geen leven?
Wat een prachtige eikenboom, trouwens!

Reply
Nicky 23 oktober 2020 - 15:13

Goed bezig, die Wouter! Ik was laatst nog op bezoek bij zijn neef in Heemskerk. Maar daar was mooi niemand thuis.

Reply

Plaats een reactie