Home Centrum Geen terrassen, maar tussen de buien door toch nog gezellig in het centrum

Geen terrassen, maar tussen de buien door toch nog gezellig in het centrum

door Emile van Aelst

Het was voor veel Leidenaren even wennen afgelopen zaterdag, een rondje stad zonder terrassen.

Het is best een raar gezicht die tijdelijk opgeruimde terrassen.

Gelukkig staat nog wel een gedeelte van de warenmarkt op de Vismarkt, waar het ondanks de regen nog gezellig coronaproof druk was.

Ook triest lege stadions, oh nee het is het terras van Scarlatti.

Veel horecagelegenheden zorgen voor onder andere koffie to go en laten we om de horeca te steunen ook eens wat vaker eten gaan halen of laten bezorgen.

In de rij staan bij de bakker of de slager is eigenlijk niets nieuws dat is al sinds mensenheugenis. Alleen nu buiten dat is even wennen 🙂

Het is natuurlijk een rot gezicht die lege terrassen, maar laten we hopen dat we over een paar weken weer mooie en warme winterterrassen hebben.Het klinkt rottig maar ook die opgeruimde terrassen leveren aparte foto’s op, ik zou natuurlijk alleen liever niet gemaakt hebben.

Er gaat deze winter een hoop niet door, maar er wordt hard gewerkt aan gezellige alternatieven. We laten ons natuurlijk niet uit het veld slaan door zo’n  #%t$3(7 virus, daar zijn het leven en de stad te mooi voor.

Het Centrummanagement is druk bezig allerlei leuke en gezellige alternatieven te regelen. Ik zet ze eerdaags even op een rijtje, want er blijft gelukkig genoeg leuks over.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Margie 19 oktober 2020 - 7:37

Toch weer mooie foto’s Emile!
Vreemd…die hekjes Op de veranda bij de spons, ander bier Ook 😬🍻😜

Reply
די מריו 19 oktober 2020 - 9:38

Het leven gaat door, ookal is het niet altijd grappig.

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 19 oktober 2020 - 11:10

Niet dat het echt terrasweer was, maar jammer is het voor al deze mensen in de horeca zeker…

Reply
rietepietz 19 oktober 2020 - 15:42

Het blijft jammer dat de horeca, die nou juist zoveel aangepast heeft, nu weer dicht moet. Ook de beslissing van maar 30 mensen in een theater lijkt me verkeerd, is de nekslag voor grote theaters, waarom niet 1/3 van wat normaal is. Voor dertig mensen spelen is te kostbaar dus moeten ze sluiten.

Reply
Nicky 20 oktober 2020 - 21:01

Ik denk dat alles straks heel duur wordt. Als je maar een paar mensen in je zaak of op je terras mag hebben? “Mag ik een pilsje en een rode wijn, alstublieft” “Da’s dan € 48,75, mevrouw. Wilt u pinnen?”

Reply

Plaats een reactie