Home Leiden Asfalteringsklus Willem de Zwijgerlaan ruim, nee heeeeel ruim binnen de tijd klaar

Asfalteringsklus Willem de Zwijgerlaan ruim, nee heeeeel ruim binnen de tijd klaar

door Emile van Aelst

Ik heb afgelopen twee dagen met plezier gekeken naar de omvangrijke asfalteringsklus van een van de drukste doorgaande wegen in Leiden. Aan de achterkant van mijn appartement ligt de Willem de Zwijgerlaan, een van de drukste wegen van Leiden. Vorige week kreeg ik een brief in de bus dat er dit weekend geasfalteerd zou gaan worden. Het verkeer zou zoveel mogelijk door kunnen rijden, maar vanaf mijn straat moest ik een omleidingsroute volgen. Ik hield rekening met de meest erge scenario’s, gelukkig kwam het niet zo ver. Donderdagavond verschenen de eerste wagens met zwaailichten in de zijstraat.

Ze zijn de hele avond bezig geweest om de rijbanen in beide richtingen af te schrapen. Vrijdag kon het verkeer gewoon doorrijden en pas zaterdagmorgen om 07.00 uur werd al het verkeer over een weghelft geleid en begonnen ze de andere helft te asfalteren. Via via had ik gehoord dat ze ongeveer om 08.00 uur ter hoogte van mijn huis zouden zijn met meerdere asfalteermachines naast elkaar. Ik mijn wekker gezet en wat denk je, er lag een keurig nieuwe laag asfalt waar nog net een paar walswagentjes overheen reden.

In de verte zag ik nog net een van de asfalteermachines staan, dus voor niets mijn wekker gezet 🙁

De walsen reden heen en weer om het verse asfalt te walsen . Een paar uur later keek ik nog even naar buiten zag dat de rollen omgedraaid waren. Op de weg voor mijn deur was de belijning al aangebracht en het verkeer reed er alweer overheen.

Het verkeer had niet veel last van de werkzaamheden, zag ik toen ik een etage hoger ging.

Het was best mooi om het van bovenaf even af te loeren.

Soms leek het alsof de walsmachines dansend over het verse asfalt gleden. Ik ging nog maar een etage hoger om nog meer uitzicht te hebben.

Voor deze rijbanen reden ze met twee machines naast elkaar.

Mooi gezicht hoe strak zo’n laag er in gelegd wordt.

Er reed van alles rond van groot tot klein.

Zou hij nou aan het werk zijn, of stiekem zijn op afstand bestuurbare wagentje meegenomen hebben. Je hebt nu natuurlijk wel lekker de ruimte 🙂

 

Ik weet niet waarom, (alhoewel) maar moest opeens denken, zou de Vriendengroep Nou-En dit jaar nog een Kerstpeurbak maken. Ik ben bang van niet.

Om 18.00 was alles weer zo goed al normaal en reed het verkeer weer over alle banen door. De planning van de afsluitingen was volgens de brief tot maandagmorgen 06.00 uur.

Ik weet niet wat er mee heeft gezeten, maar dit is toch echt waanzinnig ruim binnen de planning. In de fotoslideshow/filmpje nog wat beelden van deze mooie klus.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

bvision 18 oktober 2020 - 8:53

Dat is mooi, de reportages komen naar je toe…. Ik denk dat ze bij zo’n grote klus inschatten dat het wel eens fout kan gaan, dan hebben ze voldoende tijd om het toch in het weekend klaar te hebben.

Reply
די מריו 18 oktober 2020 - 11:24

Dat is hard werken wat die mannen hebben gedaan.

Love as always
Di Mario

Reply
rietepietz 18 oktober 2020 - 21:00

In je hard ben je gewoon nog de kleine jongen die vol bewondering staat te kijiken bij al die grote machines’-)

Reply
Kakel 18 oktober 2020 - 21:12

Het is me een vracht aan materieel! Een paar maanden geleden hebben ze hier opnieuw de straat geasfalteerd. Ik heb er met bewondering naar staan kijken. Die kerels hebben “gewoon” heel hard doorgewerkt.
Leuke fotoserie. Je zat met recht op de eerste rang (-:

Reply
Edwin Angenent 19 oktober 2020 - 14:27

Mooie foto reportage.
Top prestatie.

Reply
Nicky 19 oktober 2020 - 19:57

Het ziet er keurig uit. Ik krijg altijd zin om te rolschaatsen als ik vers asfalt zie.

Reply

Plaats een reactie