Home Corona Toch nog klein feestje bij verschijnen, De Genesis Sleutel, het zesde boek van Jeroen Windmeijer

Toch nog klein feestje bij verschijnen, De Genesis Sleutel, het zesde boek van Jeroen Windmeijer

door Emile van Aelst

De release van ‘De Genesis Sleutel’ had een mooi feestje moeten worden met een presentatie in Rijksmuseum Boerhaave. Helaas gooide corona, zoals bij vele leuke dingen, roet in het eten en gaat de presentatie niet door. In plaats daarvan is woensdagavond voor een beperkt publiek een presentatie via Zoom. Vandaag was de dag dat het boek verkocht mocht worden en ging ik om toch nog iets te doen samen met Jeroen Windmeijer naar boekhandel Kooyker op de Breestraat.

Bij Kooyker wachtte Jeroen een verrassing en dan bedoel ik niet de aan zijn boek aangepaste etalage, want die had hij al lang gezien natuurlijk.

Binnen stond eigenaresse Willeke van de Meer klaar met een taartje met zes kaarsjes er op, als troost op de kleinschalige presentatie van het boek. Er mocht ook al geen grootschalige aangekondigde signeersessie plaats vinden.

Even hard blazen en dan zijn de kaarsjes, op een na uit 🙂

Voor wie Jeroen Windmeijer niet kent, alhoewel dat lijkt mij sterk, even een korte uitleg. In 2015 debuteerde hij met ‘De Bekentenissen van Petrus’ een thriller die zich afspeelde in Leiden. Het boek werd in een klap een bestseller en al snel volgden ‘Het Paulus Labyrinth’ en ‘Het Pilgrim Fathers Complot’. Meer over Jeroen, zijn boeken en waarom hij is gaan schrijven is te lezen op zijn website. En vandaag alweer zijn zesde boek en dat in slechts vijf jaar.

Er was bij Kooyker een mooi plekje vrijgemaakt om op veilige afstand te kunnen signeren.

Deze meneer had de eer het allereerste exemplaar bij Kooyker te kopen.

Uiteraard werd het boek gesigneerd en een persoonlijke boodschap in geschreven.

Normaal geef je elkaar een hand, nu werd het eerste boek op gepaste afstand overhandigd 🙂

Er lag nog een hele stapel boeken te wachten voor klanten die aangegeven hadden graag een gesigneerd exemplaar te willen hebben.

Jeroen had aardig wat te doen. Wie wil weten waar dit boek over gaat kan hier de korte samenvatting lezen, het belooft in ieder geval weer een thriller van de bovenste plank te worden.

Na het signeren gingen we nog even langs Rijksmuseum Boerhaave, waar de eigenlijke presentatie deze week gegeven zou worden. Natuurlijk eerst nog een foto voor de deur bij Kooyker.

Zo werd het toch nog een beetje feestelijke middag op de dag dat het boek verschijnt

We hadden een dubbele afspraak, ik had via de afdeling marketing geregeld dat we binnen foto’s mochten nemen en het bleek dat Jeroen voor de zekerheid een kaartje had gereserveerd met zijn museumjaarkaart, ach zekerheid voor alles. 🙂

De presentatie van het boek zou worden opgeluisterd met een inleiding door hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke. Om toch nog een beetje in zijn sfeer te blijven gingen we naar het planetarium op de afdeling ‘de Gouden Eeuw’ in het museum.

Het was natuurlijk een domper dat de zo goed voorbereide boekpresentatie in Boerhaave niet door kan gaan, maar zo werd het toch ook nog een leuke middag.

De Genesis Sleutel is vanaf nu overal te koop. Mochten mijn blogs de komende dagen iets later verschijnen, sorry dan zat ik nog te lezen 🙂

Helaas gaan ook de tientallen spreekbeurten in het land vanwege de corona niet door. Misschien dat ik komende week nog iets laat zien van de boekpresentatie via zoom.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Margie 14 oktober 2020 - 2:19

Mooi…vind ik Jeroen zijn t-shirt! Er staan weer aardig wat boeken op mijn lijstje, top!
Jij veel leesplezier Emile…

Reply
די מריו 14 oktober 2020 - 8:50

Veel plezier met lezen. Ik ga zo de tuin in, dus ik kom er weer eens niet aan toe.

Love As always
Di mario

Reply
bvision 14 oktober 2020 - 9:30

Shame natuurlijk, ik heb nog geen beeld van Jeroen op het netvlies liggen.

Reply
rietepietz 14 oktober 2020 - 18:45

In ieder geval heb jij het, net als altijd, druk met al dit soort dingen.

Reply
Nicky 16 oktober 2020 - 11:17

Het blijft behelpen. Fijn dat het toch leuk was. Ik vind het een hele prestatie; zes boeken in vijf jaar!

Reply

Plaats een reactie